Vuoden mökkiläinen valittu!

Vuoden mökkiläinen valittu!

Teijon ruukkikylien vuoden mökkiläinen 2016 on valittu. Tunnustuksen saivat Leena ja Juha Heinonen. He keräsivät hiukan yli puolet annetuista äänistä.

Kakkossija tasattiin Raili ja Jussi Hilakarin sekä Paula Heinosen ja Rauno Lankisen kesken.

Lämpimät onnittelut kaikille!

Tulokset julkistettiin ja voittajat palkittiin H@R-päivänä, lauantaina 14.5.Teijo Ski & Action Parkissa. Palkitsemistuokion aluksi Tapani Kakko kiitti kaikkia näytteilleasettajia ja vieraita sekä korosti mökkiläisten merkitystä alueen yrittäjille ja kyläläisille.

Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Marja-Sisko Ranta luovutti leikkimieliset palkinnot leikkimielisen kisan osallistujille. Voittajat saivat Teijon kyläsepän takomia tuotteita: viinipullotelineen, pullonavaajan sekä emännänveitsen. Kakkoset saivat 12 lippua Teijon Kyläsaunaan. Lisäksi kaikki osallistujat saivat kotiinviemisiksi paikallista kuplajuomaa eli isot pullot Valssi-luomulageria.

Teijon Alueen Kyläyhdistys kiittää kaikkia, jotka vaikuttivat kilpailun onnistumiseen: itsensä likoon laittaneita mökkiläisiä, ilmiantajia sekä kyläläisiä ja muita äänestäjiä. Ensi vuotta odotellessa voikin jo ryhtyä miettimään uusia ilmiannettavia mökkiläisiä…

Vuoden_mokkilaiset
Jussi ja Raili Hilakari, Marja-Sisko Ranta, Leena Heinonen, Tapani Kakko sekä Paula Heinonen ja Rauno Lankinen.

Kuva: Liisa Käiväräinen

 

Vuoden mökkiläinen -kisan finalistit:

Leena ja Juha Heinonen

Leena ja Juha tukevat kylän toimintaa monipuolisesti ja aktiivisesti osallistumalla lähes kaikkiin tapahtumiin, ostamalla paikallisia tuotteita, tukemalla paikallisia yrityksiä sekä tuomalla kyliemme erinomaisuutta julki somessa. He ovat myös innokkaita golffareita, ja ovat tuttu näky MTG:n viheriöillä.

Juha on kotoisin täältäpäin ja sen myötä ovat hankkineet myös kesämökin täältä.

Leena ja Juha järjestävät myös pienimuotoisia juhlia kylien asukkaille ja vierailleen. Sitä kautta he ovat saaneet ulkopuolisiakin tutustumaan ja ihastutumaan kyliemme elämään.

Niin lapset kuin lapsenlapset tuntevat tämän mökin toiseksi kodikseen ja viihtyvät hyvin mummolassa.

Raili ja Jussi Hilakari

Raili ja Jussi ovat kiitettävän aktiivisia, ahkeria ja mukavia loma-asukkaita. Tämä ilmenee mm. siten, että he osallistuvat aktiivisesti paikkakunnan rientoihin kannattaen näin kylillämme runsaana ilmeneviä aktiviteetteja. Vain osallistumalla ja kannattamalla niitä tapahtumat ovat mahdollisia.

He myös kannattavat paikallisia yrittäjiä käyttämällä heidän palvelujaan. On tärkeää, että lähipalvelut säilyvät meidän kaikkien hyödyksi ja iloksi.

Railin ja Jussin ennakkoluuloton ja aktiivinen suhtautuminen sekä paikkakuntalaisiin että mökkiläisiin lisää viihtyvyyttä ja mukavaa sosiaalisuutta kylillämme. Meitä varsinaissuomalaisia hieman nurkkapatrioottisesti asioihin ja ihmisiin suhtautuvia kansalaisia on riittämiin. On tärkeää, että joku osaa elävöittää ja vähän vauhdittaa meitä, jotka kyllä omien seurassa viihdymme ja pidämme lustia, mutta vieraita katsotaankin sitten jo eri silmällä.

Raili ja Jussi halusivat itse kertoa vähän taustoistaan:

”Jussi on syntymästään alkaen turkulainen ja tehnyt työtään paljon kolmiossa Turku-Pori-Helsinki, viimeksi pääasiass Scandinaviassa ja lopulta (10 v sitten) vakiasunto löytyi Espoo Haukilahdesta, jossa on myös satama meidän purjeveneelle.

Raili on syntyisin Riihimäeltä ja rakastaa luontoa ja kulkee kaikkina viikonloppuina pitkiä retkiä Rotzyn kanssa metsissä. Koska Raili oli pienenä tyttönä Pappansa kanssa metsällä ja kalassa, hän tuntee linnut ja muut eläimet sekä rakastaa niitä. 

Railin ja Jussin yhteiselämän suurin mielenkiinto on meri ja purjehdus. Kolme ja puoli vuotta sitten hankimme tontin Hellemutkasta läheltä merta ja Ruukin historiaa. Saman tien ostimme myös käytetyn asuntovaunun, jossa vietimme talven ja seuraavan kesän vapaa-ajat, suunnitellen arkkitehdin kanssa minkälaisen saunamökin me rakantaisimme ja tällainen siitä tuli ”telkän pesä / valkoinen talo”.

Kevään linnunpönttötalkoot ovat olleet hieno piristävä kohtaaminen nuorten kanssa, siitä kiitos Harrille! Olemme viihtyneet täällä niin, että varmaan lisäämme ajankäyttöämme Matildass, kun työelämä jää taakse myös Raililta.”

P.S. Kuvasarjassa on yksi kuva, jossa on pojanpoikamme Lauri ICSV-leirikavereineen; he kävivät meilla saunassa ja uimassa. Lauri on toinen oikealta. Takana oleva Rättäer on ostettu uutena 1970 – eikä se ole myynnissä kuin mahdollisesti hyvään kotiin.

Paula Heinonen ja Rauno Lankinen

Paula ja Rauno ovat erittäin sosiaalisia ja hauskoja persoonia. He harrastavat golfista fitnessiin, oluenmaistelusta makkaraperunoihin.

Paula ja Rauno käyttävät varmasti kaikkia alueen palveluja ja ovat tutustuneet lähes jokaiseen julkiseen tilaan alueella.

Kaikki tuntevat heidät, ja heidän positiivinen lavasäteily tuo aina mukavan lämpimän tunnelman, kun heidän kanssaa ehtii pari sanaa vaihtaa. He ovat myös mainioita alueen ”lähetyssaarnaajia” isolle kirkonkylälle, kun he siellä silloin tällöin käyvät.

 

Mari Holopainen

Kyläyhdistyksen tiedottaja 2016-2019