Erikoisliikkeitä ja -palveluita

Antiikkiliike Huldan puoti

Mathildedalin Ruukkitehtailla. Vanhoja tavaroita. Avoinna viikonloppuisin, kesällä lähes joka päivä. mathildedal.fi

Hannula tila

Hannulan tilalla Lankkerissa ryhmät voivat tutustua kotieläimiin. Farmilla asuu hevosia, miniponeja, lampaita, vuohia, kanoja, ankkoja, hanhia, kalkkunoita, minipossuja sekä kaneja. Grillipaikalla onnistuu makkaranpaisto ja omien eväiden syönti. P. 050 099 6118.

Hygieniapassitestit ja koulutus

Ravintola Teijon yrittäjä Sanna Kallinen on Eviran hyväksymä hygieniaosaamistestaaja. Katso lisätietoja https://www.ravintolateijo.fi/meistae

Kirjastopalveluja

Teijon alueella liikkuu viikoittain kirjastoauto, joka aikataulut löytyvät auton pysähdyspaikoilta: Mathildedalista ravintola Terhosta; Teijolta koululta ja Vilniemen Postillasta sekä Kirjakkalasta Merikulmantien risteyksestä.

Kesäaikaan ja talvikaudella viikonloppuisin Mathildedalissa Kyläkonttori-kahvilassa toimii käytettyjen kirjojen Kirjatori.

Kirpputori

Lähimmät kirpputorit löytyvät Salosta.

Kyläpuoti

Mathildedalissa osoitteessa Matildan puistotie 4 sijaitsevasta Kyläpuodista voi ostaa Kyläpanimon kauppavahvuisia oluita sekä Kyläleipurin juureen leivottua maalaisleipää. Lisäksi kauden erikoistuotteita, muun muassa paikallista hunajaa. kylaleipuri.fi.

Mathildan Marina

Marinan rantaravintolan yhteydessä on pieni päivittäistavaramyymälä, joka on auki aina kun ravintola on avoinna. Valikoimassa peruselintarvikkeita, herkkuja, virvokkeita ja matkamuistoja. Tarjolla on myös paljon matkamuistoja, käsitöitä ja herkkuja. Ruukinrannantie 4, mathildanmarina.fi.

Ruukin Kehräämö ja Puoti

Puodista alpakanvillatuotteita laidasta laitaan. Suomen ensimmäinen alpakanvillaan erikoistunut pienkehräämö. Ruukinrannantie 6, Mathildedal. ruukinkehraamo.fi.

Studio Blue Space Ltd

Markkinointiviestintää ja videokuvausta 25 vuoden kokemuksella. P. 0400 457 500, pentti.niemi(ät)ahs.fi.

Taidetta

Grafiikkaa ja keramiikkaa. Galleria Tuulitunneli, Anttilantie 29, Mutainen. Avoinna sopimuksen mukaan. Taiteilija Aila Salmivaara, p. 040 559 2279.

Teijon Kyläkauppa

Päivittäistavaroita. Crocseja. Kahvila-kisakatsomo. Polkupyörälainausta. Perävaunun vuokraus. B-oikeudet. Matkahuollon, Postin ja Veikkauksen palvelut. Pyydysmerkkejä Teijon ja Mathildedalin yhteisille vesialueille. Saunalippuja. Avoinna arkisin (vähintään) 8.30-20, lauantaisin 9-17, sunnuntaisin 10-18. P. (02) 736 6160.

Teijon Masuuni

Keskellä Teijon vanhaa ruukkikylää vaihtuvia taidenäyttelyitä, Jazzkahvila Mazzuuni, Helmipuoti Helmiäinen ja Keramiikkastudio Oribe. Telakkatie 17. Avoinna kesäaikaan joka päivä klo 10-18; talvikaudella lauantaina klo 11-17 ja sunnuntaina klo 12-16. teijonmasuuni.fi

Teijon Luontokeskus

Osoite: Teijon kansallispuisto, Matildanjärventie 84, Mathildedal: Scandinavian Outdoorsin myymälä, luonnonkosmetiikkaa, tuliaisia, kahvila ja elintarvikemyyntiä. Ryhmille tarjolla opastuspalvelut, metsäruokailut, kahvitukset ja lounaat.  Luontokeskus on avoinna kesäkautena päivittäin, syksyisin ja keväisin viikonloppuisin.  Muina aikoina tapahtuma- ja lomaviikkojen yhteydessä, sekä tilauksesta ryhmille. Lisätiedot: 044-3300082 tai teijo@mathildedal.fi tai mathildedal.fi ja luontoon.fi/teijo

Teijon paja

Seppä Ari Karhu takoo Teijon perinteikkäällä pajalla, joka sijaitsee kyläsaunan naapurissa Telakkatiellä lähellä satamaa. Tarkempaa tietoa mm. aukioloajoista teijonpaja.fi.