Erikoisliikkeitä ja -palveluita

Mutainen

Mutainen sijaitsee noin 16 kilometriä Salon keskustasta etelään Merikulman tietä pitkin.

 • Taidetta – Galleria Tuulitunneli: Grafiikkaa ja keramiikkaa. Avoinna sopimuksen mukaan. Taiteilija Aila Salmivaara. Anttilantie 29. Lisätiedot: p. 040 559 2279.

Kirjakkala

Kirjakkalan ruukkikylä sijaitsee noin 18 kilometriä Salon keskustasta etelään Merikulman tietä pitkin.

Teijo

Teijon ruukkikylä sijaitsee noin 22 kilometriä Salon keskustasta etelään, ensin Merikulmantietä, sitten Teijon tietä pitkin.

 • Tmi Bastman. Pintakäsittelytyöt. Metalli-, puu- ja lasikuitutuotteet. Maalaus ja lakkaus. Telakkatie 17. Lisätiedot: p. 0440 260 417, teresa.bastman(at)netti.fi
 • Hannulan Shop ja Hannulan tila. Hannula Shopissa voit tehdä ostoksia,sillä myynnissä on ompeliamme lammasturkistossuja, -rukkasia, -lakkeja, -liivejä sekä lampaantaljoja ja muita sisustustuotteita villasta ja lammasturkiksista. Lankeerintie 197. Lisätiedot: p. 050 099 6118, FB: Hannula Shop ja Hannulan Tila.
 • Helmivene. Alpakkatuotteiden erikoisliike. Helmivene myy, markkinoi ja maahantuo erittäin hienosta alpakan kuidusta valmistettuja vaatteita, asusteita sekä käsityö- ja konelankoja alpkakan kotimaasta Perusta. Puoti Teijon Masuunilla ( Telakkatie 17).  Verkkokauppa 24h. Lisätiedot: 040-558 1760, helmivene(at)helmivene.fi, Helmivene.
 • Kaarnalaiva. Laadukkaat ja luonnonmukaisista materiaaleista valmistetut harjat ja pärekorit. Verstasmyymälä Teijon Masuunilla. Lisätiedot: Kaarnalaiva.
 • Pajakulta. Kyläkultaseppä – uniikkeja koruja käsityönä. Myymälä ja paja. Marklundinkuja 3. Lisätiedot: p. 040 098 8269, PajaKulta.
 • Studio Blue Space Ltd. Markkinointiviestintää ja videokuvausta 25 vuoden kokemuksella. Lisätiedot: p. 0400 457 500, pentti.niemi(at)ahs.fi.
 • Teijon Kyläkauppa. Päivittäistavaroita. Crocseja. Kahvila-kisakatsomo. Polkupyörälainausta. Perävaunun vuokraus. B-oikeudet. Matkahuollon, Postin ja Veikkauksen palvelut. Pyydysmerkkejä Teijon ja Mathildedalin yhteisille vesialueille. Saunalippuja. Avoinna arkisin (vähintään) 8.30-20, lauantaisin 9-17, sunnuntaisin 10-18. Teijontie 67. Lisätiedot: p. (02) 736 6160.
 • Teijon Masuuni. Keskellä Teijon vanhaa ruukkikylää vaihtuvia taidenäyttelyitä, Teijo Cafe & Bakery -kahvila ja Keramiikkastudio Oribe. Avoinna kesäaikaan klo 10-16 ja la -su klo 11-16; talvikaudella lauantaina klo 11-17 ja sunnuntaina klo 12-16.Telakkatie 17. Lisätiedot: Teijon Masuuni.
 • Teijon paja. Seppä Ari Karhu takoo Teijon perinteikkäällä pajalla, joka sijaitsee kyläsaunan naapurissa Telakkatiellä lähellä satamaa. Lisätiedot: Teijon paja.

Mathildedal

Mathildedalin ruukkikylä sijaitsee noin 27 kilmometriä Salon keskustasta etelään:  Merikulmantien ja Teijontien jälkeen katuosoitteita ovat mm. Bremerintie, Matildan puistotie ja Tullintie.

 • Antiikkiliike Huldan puoti. Huldan puoti myy astioita ja huonekaluja vuosikymmenten varrelta. Huonekalut on kunnostettu,joten ne ovat valmiina käyttöön. Avoinna viikonloppuisin, kesällä lähes joka päivä. Ruukinrannantie. FB: Huldan Puoti tai Mathildedal.fi.
 • Ihana Puoti. Avautuu PetriS Chocolate Room – kahvilan yhteyteen kesäksi 2019. Myynnissä nimensä mukaisesti kaikkea ihanaa. Tullintie 17.
 • Kyläpuoti. Pieni kyläleipomo Mathildedalin ruukkikylässä. Kyläleipuri leipoo juureen niin leivän kuin pullankin. Leipää ja pullaa saa ostaa Mathildedalin Kyläpuodista, joka sijaitsee leipomon etuosassa. Kyläpuodisssa myös mainioita Mathildedalin Kyläpanimon käsityöläisoluita. Muut artesaanituottajien lähiherkut. Bremerintie 4. Lisätiedot: Kyläleipuri.
 • Mathildan Marina. Marinan rantaravintolan yhteydessä on pieni päivittäistavaramyymälä, joka on auki aina kun ravintola on avoinna. Valikoimassa peruselintarvikkeita, herkkuja, virvokkeita ja matkamuistoja. Tarjolla on myös paljon matkamuistoja, käsitöitä ja herkkuja. Ruukinrannantie 4. Lisätiedot: Mathildan Marina.
 • Pop-Up Galleria Mathildedal. Mathildedalin Ruukkitehtaiden rannassa Puuhiilivaraston Pop-Up galleriassa myynnissä Jaana Kähösen suunnittelemia tauluja, kankaita ja vaatteita.Galleria avoina pe-du 11-16 sekä alueen tapahtumien yhteydessä. Myynnissä lisäksi ”2nd hand roses” naisten vaatteita sekä kasviaiheisia hopeakoruja. Lisätiedot: Pop-Up Galleria.
 • Ruukin Kehräämö ja Puoti. Puodista alpakanvillaiset neuleet ja asusteet,laadukkaat luonnonväriset alpakkalangat. Suomen ensimmäinen alpakanvillaan erikoistunut pienkehräämö. Ruukinrannantie 6. Lisätiedot: Ruukin kehräämö ja puoti.
 • Second Chance. Persoonallinen vaatemallisto, jonka jokainen työvaihe toteutetaan Suomessa. Omassa puodissa pääosassa oman malliston naisten ja lasten vaatteet, asusteet, lakanat jne. Muita tuotteita: kengät, korut ja kosmetiikkaa.Ruukinrannantie 6. Lisätiedot: p. 040 754 5177, Second Chance.
 • Teijon Luontokeskus. Scandinavian Outdoorsin myymälä, luonnonkosmetiikkaa, tuliaisia, kahvila ja elintarvikemyyntiä. Ryhmille tarjolla opastuspalvelut, metsäruokailut, kahvitukset ja lounaat.  Luontokeskus on avoinna kesäkautena päivittäin, syksyisin ja keväisin viikonloppuisin.  Muina aikoina tapahtuma- ja lomaviikkojen yhteydessä, sekä tilauksesta ryhmille. Matildanjärventie 84. Lisätiedot: p. 044-3300082, teijo(at)mathildedal.fi, Mathildedal.fi, Luontoon.fi – Teijo.
Muuta
 • ExtremeFun. Melontapalvelut ja elämysohjelmat Teijolla. Melontakoulutus ja -retket, kokousten oheisohjelmat, virkistyspäivät ja tyky-ohjelmat, erilaiset asiakastilaisuudet, polttarit, merkkipäivät sekä leirikoulu- ja luokkaretkiohjelmat. Lisätiedot: p. 040 522 6325/ Kai Schneider, ExtremeFun.
 • Kirjastopalveluja. Teijon alueella liikkuu viikoittain kirjastoauto, joka aikataulut löytyvät auton pysähdyspaikoilta: Mathildedalista ravintola Terhosta; Teijolta koululta ja Vilniemen Postillasta sekä Kirjakkalasta Merikulmantien risteyksestä. Kesäaikaan ja talvikaudella viikonloppuisin Mathildedalissa Kyläkonttori-kahvilassa toimii käytettyjen kirjojen Kirjatori.
 • Kirpputori. Kesäisin kannattaa tarkkailla tienvarsien varrelta kylttejä, koska asukkaamme järjestävät takapihoillaan kirpiksiä, joista voi tehdä ihania löytöjä!
 • Lohenrengas. Virkistyskalastuspaikka Huhdanmäen kupeessa. Alueella on kolme järveä, yhteispinta-ala n. 5 hehtaaria. Kohdekaloina: kirjolohi, siika ja järvitaimen. Kalastus kaikilla vapavälinellä.Auki ympäri vuoden. Maksu parkkipaikan läheisyydessä olevaan kioskiin. Merikulmantie 1391. Lisätiedot: p. 050 370 6342/Juha Virkki, Lohenrengas.
 • Natural Born Fishers. Opastettuja kalastusretkiä  ja -paketteja Lounais-Suomessa Kemiönsaaren ympärysvesillä. Kohdekaloina pääsääntöisesti ahven, kuha, hauki ja siika. Lisätiedot: p. 044 512 9949/Pasi Tuike,  Natural Born Fischers.
 • outo elina. Korjausompelija. Lyhennykset, pidennykset, kavennukset, vetskanvaihdot, takit, housut ja hameet. Pruukintie 5 As 8. Lisätiedot: p. 045 650 7048, outo elina.
 • LVI -Elteko Oy. Vesijohtotyöt ja tarvikemyynti. KVV-oikeus. Lisätiedot: p. 0400 784 438, LVI Elteko.
 • Teijon Sähkö ja automaatio T:mi. Sähköasennukset, vikakorjaukset, teollisuussähköasennukset ja verkkoon liitettävät aurinkosähköjärjestelmät. Lankkerintie 193. Lisätiedot: p. 040 546 7951, teijo.loikkanen ( at) teimatic.fi
 • Teijo Ski & Action Park. Laaja valikoima erilaisia vauhtilajeja ryhmille: MCC -rinneautoilu, paintball, laser trap, tiimiradat, tarkkuusmaaliammunta, ryhmäpatikoinnit ja birdie-golf. Vuokraamosta voi vuokrata erilaisia maastopyöriä ja fat bike-pyöriä. Teijontie 345. Lisätiedot: p. 044 516 7390/Tapani Kakko, Teijo Ski & Action  Park.
 • VMB Fisching. Opastettuja kalastusretkiä merellä ja järvillä 1-16 hengelle. Toiminta-alueina Meri-Teijo, Kokkila, Särkisalo, Brovarv, Kemiö, Tammisaari ja Lohjanjärvi. Kohdekaloina merellä: ahven, kuha, hauki, siika, silakka, taimen ja särkikalat sekä järvellä: kuha, hauki, ahven ja kirjolohi. Lisätiedot: p. 050 522 2033/Matti Blomqvist, VMB Fisching .