Mathildedalin kulttuuriyhdistys

Vuonna 2004 perustetun Mathildedalin kulttuuriyhdistyksen tarkoituksena on edistää Mathildedalin, Teijon ja Kirjakkalan alueen kulttuuritoimintaa ja koota eri kulttuurialojen harrastajat yhteen.

Kulttuuriyhdistys järjestää tapahtumia ja kulttuuritilaisuuksia Mathildedalin ruukkitehtailla. Perinteinen Ruukkipäivä järjestetään kesä-heinäkuun vaihteessa. Ruukkitehtaiden Cafe Mathildedalissa on kirjojen kierrätyshyllykkö, josta voi ostaa, lainata tai vaihtaa kirjoja.

Kulttuuriyhdistyksellä on oma pysyvä näyttely, Teijon Tehtaat Vuosisatojen saatossa, ruukin entisessä valimo- ja putlausrakennuksessa. Näyttelyssä esitellään Mathildedalissa ja Teijolla valmistettuja koneita ja laitteita sekä kerrotaan alueen historiasta. Näyttely on avoinna Cafe Mathildedalin aukioloaikoina.

Yhdistys on myös aktiivinen Mathildedalin kulttuuriympäristön vaalimisessa ja seuraa kaupungin kaupungin suunnitelmia alueen kehittämisessä ja antaa tarvittaessa lausuntoja. Yhdistys on saanut Salon kaupungilta hallintaansa Mathildedalin uimarannan lähellä olevat maakellarit, joita kunnostetaan talkoilla. Ruukkitehtaiden lähellä oleva maakellari on kunnostettu yhdistyksen ’taidekellariksi’ ja sinne voidaan rakentaa installaatiotyyppisiä taideteoksia.

Tule mukaan toimintaan!

Kulttuuriyhdistys tarvitsee jatkuvasti uusia ideoita ja aktiivisia henkilöitä niitä toteuttamaan. Jäseniksi ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat edistää yhdistyksen tavoitteita. Toimintaan on helppo tulla mukaan: maksa jäsenmaksu Mathildedalin kulttuuriyhdistyksen tilille FI02 5410 0220 1162 66. Lisää viestikenttään nimesi, osoitteesi ja sähköpostiosoitteesi.

Jäsenmaksu on 20 €/vuosi ja ainaisjäsenyys  250 €. Kannatusjäsenyys on 50 €.

Toiminnasta ja tapahtumista tiedotetaan sähköpostilla ja Mathildedalin kulttuuriyhdistyksen facebook-sivuilla ja kylän ilmoitustauluilla. Yhdistyksen sähköpostiosoite on

kulttuuriyhdistys (ät) mathildedal.fi

Lisätiedot: FB Mahildedalin Kulttuuriyhdistys