Kahviloita ja ravintoloita

Kirjakkala

Kirjakkalan ruukkikylä sijaitsee noin 18 kilometriä Salon keskustasta etelään Merikulmantietä pitkin.

Teijo

Teijon ruukkikylä sijaitsee noin 22 kilometriä Salon keskustasta etelään, en

 • Café & Bistro Meri-Teijo Golf. Nimensä mukaisesti ravintola sijaitsee golf-kentän reunalla Lanskalantiellä. Tarjolla keittolounas joka päivä. Ravintolassa on A-oikeudet. Klubirakennus ja rantasauna tilattavissa myös talvikaudella tilauksesta. Lanskalantie 56. Lisätiedot: p. (02) 736 3955, Meri-Teijo Golf.
 • Ravintola Teijon Arkki. Ravintola Teijon Arkki on lounasravintola Teijon keskustassa, kivenheiton päässä Suomen pienimmästä kivikirkosta. Joka arkipäivä tarjolla lounas  klo 10.30-14.00. Kahvitusta ja ruokailupaketteja ryhmien tai yritysten tilaisuuksiin juhlapalvelujen lisäksi. Telakkatie 25. Lisätiedot: p.045 239 6414, Ravintola Teijon Arkki.
 • Skihaus Bistro -rinneravintola. Meri-Teijo Skin laskettelurinteen juurella on normaalisti auki hiihtokaudella, mutta avautuu kesäisinkin tilauksesta. Kokoustilat. A-oikeudet. Teijontie 345. Lisätiedot ja varaukset: p. 050 572 6741/Tony, bistr(ät)meriteijo.fi, Meri Teijo
 • Teijo Cafe & Bakery’ssa on tarjolla erikoiskahveja, sämpylöitä sekä suolaisia ja makeita leivonnaisia. Lauantaisin ja sunnuntaisin tarjolla myös lämmintä ruokaa vaihtelevin teemoin. Telakkatie 17. Lisätiedot: p. 040 575 7291, kahvila(ät)teijonruukki.fi, Teijo Cafe&Bakery.
 • Teijon Kyläkaupan kahvila. Teijon Kyläkaupan yhteydessä toimii kahvila B-oikeuksin. Teijontie 67. Auki joka päivä. Lisätiedot: p. (02) 736 6160.

Mathildedal

Mathildedalin ruukkikylä sijaitsee noin 27 kilometriä Salon keskustasta etelään: Merikulmantien ja Teijontien jälkeen katuosoitteita ovat muun muuassa Bremerintie, Matildan puistotie ja Tullintie.

 • Hotel & Café Mathildedal. Kahvila on auki kesäkautena päivittäin ja syksyisin ja keväisin viikonloppuisin. Muina aikoina tapahtuma- ja lomaviikkojen yhteydessä, sekä tilauksesta ryhmille. Aukioloajat kannattaa varmistaa  Hotel & Café Mathildedalin facebook -sivuilta. Tarjolla on pannukahvia, itsetehtyjä leivonnaisia, virvokkeita sekä kesäisin ruokaa. Kahvilassa on myös kirjojenkierrätyspiste & wi-fi. Ruukinrannantie 8. Lisätiedot: 050-3542487, info(ät)mathildedal.fi tai  mathildedal.fi
 • Matildankartano. Viihtyisässä vanhassa ruukinkartanossa toimii Kyläleipurin kyläleipomo ja myymälä sekä leipä- ja olutravintola. Ihana puutarha ja niittyalue käytössä.Bremerintie 4. Lisätiedot: 050-465 0090, Matildankartano.
 • Mathildan Marina.  Ravintolassa A-oikeudet. Laaja ruokalista Ruukinrannantie 4. Lisätiedot: Lisätiedot: p. 02 250 2432, info(at)mathildanmarina.fi, Mathildan marina.
 • Petris Chocolate. Kotimaisia huippuluokan suklaa-ja konditoriatuotteita Mathildedalin ruukissa Salossa.Tullitie 17. Lisätiedot: petri.siren(ät)petris.fi, Petris Chocolate.
 • Ravintola Ruukin Krouvi. Ruokaravintola Mathildedalin ruukkimakasiinissa, osoitteessa Ruukinrannantie 6. á la carte, A-oikeudet. Arkisin lounasbuffet. Lisätiedot: info(ät)ruukinkrouvi.fi; pöytävaraukset (02) 7350 220. Ruukinrannantie 6. Lisätiedot: Ruukin krouvi.
 • Ravintola Terho. Mathildedalin kylän olohuone. Panimoravintola, josta saa kahvia, pizzaa, pientä suolaista purtavaa,salaattia ja raikkaita juomia (A-oikeudet). Matildan puistotie 4. Lisätiedot: p. (02) 736 3801, Ravintola Terho.