Kahvilat ja ravintolat

Kirjakkala

Kirjakkalan ruukkikylä sijaitsee noin 18 kilometriä Salon keskustasta etelään Merikulmantietä pitkin.

Teijo

Teijon ruukkikylä sijaitsee noin 22 kilometriä Salon keskustasta etelään, en

 • Meri-Teijo Golf -klubiravintola. Nimensä mukaisesti ravintola sijaitsee golf-kentän reunalla Lanskalantiellä. Tarjolla keittolounas joka päivä. Ravintolassa on A-oikeudet. Klubirakennus ja rantasauna tilattavissa myös talvikaudella tilauksesta. Lanskalantie 56. Lisätiedot: p. (02) 736 3955, Meri-Teijo Golf.
 • Ravintola Teijon Arkki. Ravintola Teijon Arkki on lounasravintola Teijon keskustassa, kivenheiton päässä Suomen pienimmästä kivikirkosta. Joka arkipäivä tarjolla lounas  klo 10.30-13.30. Kahvitusta ja ruokailupaketteja ryhmien tai yritysten tilaisuuksiin juhlapalvelujen lisäksi. Telakkatie 25. Lisätiedot: p.045 239 6414, Ravintola Teijon Arkki.
 • Skihaus Bistro -rinneravintola. Ravintola sijaitsee Meri-Teijo Ski-centerissä, Teijon ja Mathildedalin kylien välissä. Avoinna laskettelukauden aikana, muuten avoinna ryhmille tilausten mukaan. Teijontie 345. Lisätiedot: Meri Teijo
 • Teijo Cafe & Bakery. Teijon Cafe&Bakery’ssa on tarjolla erikoiskahveja, sämpylöitä sekä suolaisia ja makeita leivonnaisia. Lauantaisin ja sunnuntaisin tarjolla myös lämmintä ruokaa vaihtelevin teemoin. Telakkatie 17. Lisätiedot: p. 040 575 7291, teijocafebakery(ät)gmail.com, Teijo Cafe&Bakery.
 • Teijon Kyläkaupan kahvila. Teijon Kyläkaupan yhteydessä toimii kahvila B-oikeuksin. Teijontie 67. Auki joka päivä. Lisätiedot: p. (02) 736 6160.

Mathildedal

Mathildedalin ruukkikylä sijaitsee noin 27 kilometriä Salon keskustasta etelään: Merikulmantien ja Teijontien jälkeen katuosoitteita ovat muun muuassa Bremerintie, Matildan puistotie ja Tullintie.

 • Hotel & Café Mathildedal. Kahvila on auki kesäkautena päivittäin ja syksyisin ja keväisin viikonloppuisin. Muina aikoina tapahtuma- ja lomaviikkojen yhteydessä, sekä tilauksesta ryhmille. Aukioloajat kannattaa varmistaa  Hotel & Café Mathildedalin facebook -sivuilta. Tarjolla on pannukahvia, itsetehtyjä leivonnaisia, virvokkeita sekä kesäisin ruokaa. Kahvilassa on myös kirjojenkierrätyspiste & wi-fi. Ruukinrannantie 8. Lisätiedot: 050-3542487, info(ät)mathildedal.fi tai  mathildedal.fi
 • Luontotalon kahvila. Luontokeskus on avoinna kesäkautena päivittäin. Teijon kansallispuisto/ Matildanjärventie 84. Lisätiedot: Natura Viva ja luontoon.fi/teijo
 • Matildankartano. Viihtyisässä vanhassa ruukinkartanossa toimii Kyläleipurin kyläleipomo ja myymälä sekä leipä- ja olutravintola. Ihana puutarha ja niittyalue käytössä.Bremerintie 4. Lisätiedot: 050-465 0090, Matildankartano.
 • Mathildan Marina.  Ravintolassa A-oikeudet, laaja ruokalista, keittiö avoinna päivittäin klo 22 saakka. Muina aikoina avoinna viikonloppuisin ja loma-aikoina. Tarkista aukiolot nettisivuilta tai fb-sivuilta. Tiloissa myös tilaussaunat ja hotellihuoneita. Ruukinrannantie 4. Lisätiedot: p. 02 250 2432, info(at)mathildanmarina.fi, Mathildan marina.
 • Petris Chocolate. Kotimaisia huippuluokan suklaa-ja konditoriatuotteita Mathildedalin ruukissa Salossa.Tullitie 17. Lisätiedot: p. 020 734 3465, Petris Chocolate.
 • Ravintola Ruukin Krouvi. Ruokaravintola Mathildedalin ruukkimakasiinissa, osoitteessa Ruukinrannantie 6. á la carte, A-oikeudet. Arkisin lounasbuffet. Lisätiedot: info(ät)ruukinkrouvi.fi; pöytävaraukset (02) 7350 220. Ruukinrannantie 6. Lisätiedot: Ruukin krouvi.
 • Ravintola Terho. Mathildedalin kylän olohuone. Panimoravintola. Karaokepaikka, josta saa myös kahvia, kahvileipää, pientä suolaista purtavaa, raikkaita juomia (A-oikeudet). Avoinna ma 11-17, ke 11-19, pe 11-23 (02) ja la 12-23 (02) sekä ryhmille myös tilauksesta. Meri-Teijo Center toimii samassa rakennuksessa. Matildan puistotie 4. Lisätiedot: p. (02) 736 3801, Ravintola Terho.