Kahvilat ja ravintolat

Kirjakkala

Kirjakkalan ruukkikylä sijaitsee noin 18 kilometriä Salon keskustasta etelään Merikulmantietä pitkin.

Teijo

Teijon ruukkikylä sijaitsee noin 22 kilometriä Salon keskustasta etelään, en

  • Meri-Teijo Golf -klubiravintola. Nimensä mukaisesti ravintola sijaitsee golf-kentän reunalla Lanskalantiellä. Tarjolla keittolounas joka päivä. Ravintolassa on A-oikeudet. Klubirakennus ja rantasauna tilattavissa myös talvikaudella tilauksesta. Lanskalantie 56. Lisätiedot: p. (02) 736 3955, Meri-Teijo Golf.
  • Ravintola Teijon Arkki. Ravintola Teijon Arkki on lounasravintola Teijon keskustassa, kivenheiton päässä Suomen pienimmästä kivikirkosta. Joka arkipäivä tarjolla aamiaiskahvi ja sämpylä klo 8-9 sekä lounas  klo 10.30-13.30. Kahvitusta ja ruokailupaketteja ryhmien tai yritysten tilaisuuksiin juhlapalvelujen lisäksi. Telakkatie 25. Lisätiedot: p.045 239 6414, Ravintola Teijon Arkki.
  • Skihaus Bistro -rinneravintola. Ravintola sijaitsee Meri-Teijo Ski-centerissä, Teijon ja Mathildedalin kylien välissä. Avoinna laskettelukauden aikana, muuten avoinna ryhmille tilausten mukaan. Teijontie 345. Lisätiedot: Meri Teijo
  • Teijo Cafe & Bakery. Teijon Cafe&Bakery’ssa on tarjolla erikoiskahveja, sämpylöitä sekä suolaisia ja makeita leivonnaisia. Lauantaisin ja sunnuntaisin tarjolla myös lämmintä ruokaa vaihtelevin teemoin. Telakkatie 17. Lisätiedot: p. 040 575 7291, teijocafebakery(ät)gmail.com, Teijo Cafe&Bakery.
  • Teijon Kyläkaupan kahvila. Teijon Kyläkaupan yhteydessä toimii kahvila B-oikeuksin. Teijontie 67. Auki joka päivä. Lisätiedot: p. (02) 736 6160.

Mathildedal

Mathildedalin ruukkikylä sijaitsee noin 27 kilometriä Salon keskustasta etelään: Merikulmantien ja Teijontien jälkeen katuosoitteita ovat muun muuassa Bremerintie, Matildan puistotie ja Tullintie.

  • Hotel & Café Mathildedal. Kahvila on auki kesäkautena päivittäin ja syksyisin ja keväisin viikonloppuisin. Muina aikoina tapahtuma- ja lomaviikkojen yhteydessä, sekä tilauksesta ryhmille. Aukioloajat kannattaa varmistaa  Hotel & Café Mathildedalin facebook -sivuilta. Tarjolla on pannukahvia, itsetehtyjä leivonnaisia, virvokkeita sekä kesäisin ruokaa. Kahvilassa on myös kirjojenkierrätyspiste & wi-fi. Ruukinrannantie 8. Lisätiedot: 050-3542487, info(ät)mathildedal.fi tai  mathildedal.fi
  • Luontotalon kahvila. Munkkibaari, keittolounas ja elintarvikkeita, Scandinavian Outdoorsin myymälä, luonnonkosmetiikkaa ja tuliaisia. Ryhmille tarjolla opastuspalvelut, metsäruokailut, kahvitukset ja lounaat. Luontokeskus on avoinna kesäkautena päivittäin, syksyisin ja keväisin viikonloppuisin.  Muina aikoina tapahtuma- ja lomaviikkojen yhteydessä, sekä tilauksesta ryhmille. Teijon kansallispuisto/ Matildanjärventie 84. Lisätiedot: 044-3300082 tai teijo(ät)mathildedal.fi tai mathildedal.fi ja luontoon.fi/teijo
  • Mathildan Marina.  Ravintolassa A-oikeudet, kesäkautena päivittäin lounas-buffet, viikonloppuisin saaristolaispöytä katettuna klo 11 – 15. Laaja ruokalista, keittiö avoinna päivittäin klo 22 saakka. Muina aikoina avoinna viikonloppuisin ja loma-aikoina. Tarkista aukiolot nettisivuilta tai fb-sivuilta. Tiloissa myös tilaussaunat ja hotellihuoneita. Ruukinrannantie 4. Lisätiedot: p. 02 250 2432, info(at)mathildanmarina.fi, Mathildan marina.
  • Ravintola Ruukin Krouvi. Ruokaravintola Mathildedalin ruukkimakasiinissa, osoitteessa Ruukinrannantie 6. á la carte, A-oikeudet. Arkisin lounasbuffet. Lisätiedot: . info(ät)ruukinkrouvi.fi; pöytävaraukset (02) 7350 220. Ruukinrannantie 6. Lisätiedot: Ruukin krouvi.
  • Ravintola Terho. Mathildedalin kylän olohuone. Panimoravintola. Karaokepaikka, josta saa myös kahvia, kahvileipää, pientä suolaista purtavaa, raikkaita juomia (A-oikeudet). Avoinna ma 11-17, ke 11-19, pe 11-23 (02) ja la 12-23 (02) sekä ryhmille myös tilauksesta. Meri-Teijo Center toimii samassa rakennuksessa. Matildan puistotie 4. Lisätiedot: p. (02) 736 3801, Ravintola Terho.