Kirjakkala

Napeistaan kylä tunnetaan…, niitä löytyy entisen tehtaan maaperästä vieläkin, nappitehdas kun alun perin oli Kirjakkalassa. Mari-paidan napit tehdään edelleen Suomessa, Teijolla.

Kirjakkala on mainiosti kahden järven ja meren tuntumassa. Täällä voi uida, kalastaa, joskus pilkkiäkin. Urheilutalo on kylän toiminnan keskus, josta Kirjakkalan Alku -urheiluseura tarjoaa kokous- ja juhlatilaa ulkopuolisillekin. Myös sauna lämpiää urheilukentän reunalla aina joskus.Kirjakkala_nuotiolla

Urheilu- ja ulkoilutapahtumia, lasten kesäleirejä… ja kyläkekkereitä, yhteistä makkaranpaistoa ja pelejä, hiihtokoulua ja pulkkamäkeä on viihteeksi ja tutustumisen helpottamiseksi järjestetty. Myös äideille on suunnitteilla riemua luonnon helmassa.

Kirjakkalan Ruukkikylä vuokraa entisöityjä ruukkirakennuksia, myös saunaa, rantaa ja kylpytynnyriä. Kansallispuiston maasto tarjoaa upeat polut, sienet ja marjat, uimarannan ja nuotiopaikat. Mitä muuta enää ihminen voi toivoa? Ai niin; antakaa katuvalojen olla vaikka Salossa, että meillä näkyy kuu ja tähdet. Tasa-arvon vuoksi kunta voisi toki tarjota koko kylälle otsalamput.