Kirjakkalan Alku

Kirjakkalan kylässä, noin viisi kilometriä Teijolta Saloon päin sijaitsee Alun talo. Se on yli 90-vuotiaan urheiluseuramme maamerkki oman urheilukentän ja saunatuvan lisäksi. Kirjakkalan Alku on Perniön vanhin yhtäjaksoisesti toiminut urheiluseura. Vuosien varrella se on muuttunut aika lailla. Entisaikojen voimistelu- ja kilpaurheiluseurasta on pikku hiljaa tultu nykypäivän kuntoliikunnan tarjoajaksi ja perheiden yhteisen liikuntamielen kohottajaksi. Toki vieläkin nuoria alkulaisiamme käy urheilukisoissa, jopa piiritasolla, mutta päätarkoituksemme on tuoda liikunnan iloa kaikille: kaikenikäisille ja -kuntoisille.

Seurassamme on yli 200 jäsentä ja ikäskaala tosiaankin on vauvasta vaariin. Tämä näkyy hyvin esimerkiksi viikoittaisin järjestettävissä yleisurheilukisoissamme: kilpailijat ovat pääosin lapsia, huoltajat ja toimitsijat taas äitejä, isejä ja isovanhempia. Toimintamme perustuu juuri aktiivisten vanhempien ja seurahenkilöiden panostukseen. Parhaiten seuraamme ehkä kuvaa sanapari yhteinen kyläseura, sillä aktiivisten alkulaisten ansiosta olemme pystyneet ylläpitämään toimintaamme. Monet talkoot yhteisvoimin ovat tuoneet rahaa ja mahdollisuuksia seurallemme.

Kesällä Alun kentällä harjoitellaan yleisurheilulajeja joka tiistai klo 18. Lajeina ovat muun muassa juoksu, pituushyppy ja pallon heitto.

Talvikausina, jos lumitilanne vain sallii, järjestämme hiihtokoulun ja -kilpailuja. Kuntotempauksia järjestetään yhdessä muiden yhdistysten kanssa. Myös punttisali Alun talolla on käytössä. ”Lihaskuntokausi” alkaa yleensä lokakuussa. Puntteja voi käydä nostelemassa maanantai- ja torstai-iltaisin klo 17-20.

Paitsi liikunnallisesti, seuramme toimii myös erinomaisena paikkana järjestää esimerkiksi perhejuhlia. Talo ja saunatupa ovat erikseen vuokrattavissa ja tarjoavat kodikkuudellaan ja luonnollisessa ympäristössään oivalliset puitteet juhlia, pitää kokouksia tai ihan vaan viettää iltaa hyvässä seurassa.

Vaikka Kirjakkalan Alku on pieni seura, on se silti aktiivijäsentensä sisukkuudella pystynyt vuosikymmeniä tarjoamaan liikkujille mitä erilaisimpia aktiviteetteja. Seuramme tarvitsee koko ajan uusia toiminnallisia jäseniä ylläpitämään toimintaamme ja kenties muovaamaan sitä uusien nykytarpeiden mukaiseksi. Toivoisimme kovasti, että saamme uutta verta toimitsijatiimimme sekä johtokuntaan, jotta tulevaisuuskin olisi vähintään yhtä pitkä kuin menneisyytemme – yhtä tapahtumarikas ja antoisa. Pidetään mielessä: ”Vierivät kivet eivät sammaloidu!”

Arto Korpinen
Puheenjohtaja
arto.korpinen@salo.fi

Lisätietoja: FB Kirjakkalan Alku