Teijon Venekerho

Teijon Venekerho perustettiin 4.6.1980. Kerhon silloisen hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Markku Fagerström ja varapuheenjohtajaksi Uuno Degert. Perustamiskokouksessa päätettiin myös muodostaa moottorivene- ja purjevenejaostot, joiden toiminnasta puheenjohtajat vastasivat. Silloin konepajan omistanut Finnmekano Oy antoi kerhon käyttöön Flipper-purjeveneen ja optimistijollan rakennusaineet. Tästä alkoi venekerhotoiminta Teijolla.

Kerhon alkuvuosina keskeisenä ajatuksena oli kehittää jäsenistön vesillä liikkumisen tietoja ja taitoja sekä tarjota toimintaa kylän nuorisolle ja veneileville perheille. Tai niin kuin ensimmäinen kommodori asian ilmaisi ”saada nuoriso pois kylänraiteilta”. Ensimmäisenä vuonna järjestettiin mm. purjehduskurssi ja -kilpailu.

Alkuvuosista kerhon toiminta-ajatus on kehittynyt jäsenistön tarpeiden mukaan. Toiminnan keskeiseksi sisällöksi on tietojen ja taitojen kehittämisen lisäksi muodostunut oman saaritukikohdan, Hiittisissä sijaitsevan Stora Krokön, kehittäminen sekä telakointipalvelujen tuottaminen jäsenistölle. Omaa kotisatamaa Teijon Venekerholla ei toistaiseksi ole ollut, vaan jäsenet ovat valinneet laiturinsa omien tarpeidensa mukaan sopivimmasta paikasta.

Venekerhoon kuuluu tätä nykyä noin 50 jäsenperhettä. Varsinaisten jäsenten lisäksi yhdistyksessä on perhejäseniä. Perhejäsenyys on mainio keino siirtää hyvä harrastus perheen sisällä nuorelle polvelle. Kukin perhejäsenyysvuosi vähentää liittymismaksua kymmenellä prosenttiyksiköllä. Eli kymmenessä vuodessa liittymismaksu tulee kuitatuksi kokonaan.

Kerholaisilla on noin 50 erilaista matkavenettä, joista kolmannes on purjeveneitä. Lisäksi on pienempiä ja suurempia avoveneitä ja kalapaatteja. Seura on Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n jäsen.

Teijon Venekerho toivottaa kaikki paikkakunnalle muuttaneet, veneilyä harrastavat tai veneilystä kiinnostuneet tervetulleeksi tutustumaan Teijon Venekerhon toimintaan. Helpoiten se tapahtuu ottamalla yhteyttä kerhon sihteeriin tai kommodoriin:

Tomi Akkola, varakommodori, 045 636 3965
Riku Ranta, kommodori, 0440 694 095, kommodori(ät)teijonvenekerho.fi

Kotisivu: www.teijonvenekerho.fi