Kyläyhdistys

Teijon Alueen Kyläyhdistys

Varsinais-Suomessa, Salon kaupungin keskustasta 10-25 kilometriä etelälounaaseen on neljä elinvoimaista kylää, jotka rajoittuvat mereen: Mutainen, Kirjakkala, Teijo ja Mathildedal. Mutainen on pohjoisimpana, Mathildedal eteläisimpänä. Kyliä yhdistää menneisyydessä mm. ruukkien historia ja nykyisyydessä mm. koulu, päiväkoti ja posti.

Neljää kylää yhdistää myös aktiivinen Teijon Alueen Kyläyhdistys. Huomaa virallinen nimi ja kirjoitusasu! Lyhyesti toki puhumme Kyläyhdistyksestä tai TAKYstä.

Yhdistyksen tarkoituksena on näiden neljän kylän eli Teijon alueen kaikinpuolinen kehittäminen ja asukkaiden asumisviihtyvyyden lisääminen sekä kyläläisten näkemysten esiintuominen tätä aluetta koskevista asioista päätettäessä.

Kyläyhdistys edustaa sekä kaikkia alueen yli 700 vakituista asukasta että alueella asunnon omistavia vapaa-ajan asukkaita. Erityisesti tehdyt kaksi kyläsuunnitelmaa ja tiimitoiminta ovat vaikuttaneet siihen, että toimintaan on tullut mukaan myös muun muassa nuoria perheitä ja vapaa-ajan asukkaita. Kuka tahansa yhdistyksen tarkoituksen hyväksyvä voi liittyä kannatusjäseneksi.

Vuonna 2010 Teijon alue oli Varsinais-Suomen vuoden Kylä. Syyskuussa 2011 Teijon alue valittiin Valtakunnan Vuoden Kyläksi 2011.