Teijo

Teijolle

Lähestytään Teijoa Mathildedalin suunnasta

Idyllinen Teijon kylä sijaitsee 20 kilometriä Salosta lounaaseen ja 15 kilometriä Perniön kirkonkylästä luoteeseen. Kylän yleisilmeessä yhdistyvät monimuotoinen luonnonkauneus, kulttuurihistoriallinen perintö ja nykyisyys erityisen onnistuneella tavalla. Meren välitön läheisyys, 1700-luvun kartanomiljöö sekä kumpuileva, metsäinen maasto kallioineen, järvineen ja koskineen antaa hienot puitteet asumiselle, elämiselle ja harrastamiselle.

Teijon taajamasta löytyvät koulu (1.-6. lk) ja päiväkoti. Lisäksi siellä on kyläkauppa (jossa myös Postin, Matkahuollon ja Veikkauksen palvelut), ruoka- ja tilausravintola, kahvila-galleria, kyläsauna, kyläsepän paja, Vilniemen kerhotila Postilla sekä monia teollisuus- ja palveluyrityksiä. Yli 300-vuotinen teollinen historia jatkuu Teijolla edelleen mm. konepaja- ja laivanrakennustoiminnassa. Aivan kylän keskustassa sijaitsevat Teijon kivikirkko ja Teijon kartano sivurakennuksineen.

Teijolla on uimaranta Sahajärven rannassa sekä avantouintimahdollisuus Teijon kyläsaunasta.

Kylässä on noin 500 vakituista asukasta ja etätyön yleistyminen tuo Teijolle uutta väestöpohjaa varsinkin pääkaupunkiseudulta. Eri ammattialat ovatkin kylässä tänä päivänä hyvin edustettuina.