Kokous- ja juhlatiloja

Kirkko

Satapaikkainen Teijon kivikirkko (Puukartanonpolku 1, Teijo) valmistui 1830. Aikaisemmin kirkkoyhdistyksen omistuksessa ollut kirkko kuuluu nykyisin Salon seurakunnalle. Seurakunnan tilaisuuksien lisäksi Teijon Alueen Kyläyhdistyksen Tapahtumatiimi on mukana kirkon toiminnassa. Lisätiedot: Salon Seurakunta ja Teijon kirkko.

 • teijonkirkko.fi-sivuilla on paljon tietoa kirkon historiasta ja Teijon Kirkkoyhdistyksen toiminnanasta 1998-2010. Huomaathan, että sivuja ei ole ylläpidetty yhdistyksen toiminnan lakkaamisen jälkeen.

Kirjakkala

Kirjakkalan ruukkikylä sijaitsee noin 18 kilometriä Salon keskustasta etelään Merikulman tietä pitkin.

 • Kirjakkalan Alun – taloon taloon mahtuu aterioimaan noin 50 henkilöä. Erillinen saunarakennus. Hamarinjärventie, Teijo. Lisätiedot ja varaukset: Kirjakkalan Alku/Arto Korpinen (040 540 1975)
 • Kirjakkalan Ruukkikylän Insinööritalo soveltuu 30 hengen seurueelle. Patruunatalo puolestaan on omiaan juhla- ja kokouskäyttöön 6-40 hengelle.Hamarinjärventie 62. Lisätiedot ja varaukset: Ruukkikylä.fi.

Teijo

Teijon ruukkikylä sijaitsee noin 22 kilometriä Salon keskustasta etelään, ensin Merikulmantietä, sitten Teijon tietä pitkin.

 • Teijon Masuuni. Vuonna 1686 perustetulla Teijon ruukin masuunilla toimii nykyisin monipuolinen kulttuurin ja historian palvelukokonaisuus, jossa mm.taidegalleria, kahvila, taide- ja käsityöputiikki sekä käsityöläisten puoteja. Kaikki nämä historiallisen merellisen ruukkimiljöön sydämessä, aivan Teijon Kartanon ja kirkon vieressä.Teijon Masuunin näyttäviä ja historiaa huokuvia tiloja on myös mahdollista vuokrata pienimuotoisiin yksityistilaisuuksiin ympäri vuoden. www.teijonmasuuni.fi Tiedustelut ja varaukset: galleria@teijonmasuuni.fi
 • Teijon ruukikartanon päärakennus sopii puitteiltaan näyttäviinkin tilaisuuksiin, esimerkiksi häihin, jolloin viereinen Teijon kirkko on luonteva vihkimispaikka. Teijon Kartano. Lisätiedot ja varaukset: p. 020 7366 470, myynti(ät)teijonkartano.fi, Teijon Kartano.
  • Huom. 2024: Kartanolle ei oteta varauksia kiertokäynneistä tai tilaisuuksista.
 • Teijon Urheilu-/Työväentalon omistaa paikallinen Teijon ammattiyhdistys. Tilaa hallinnoi Teijon Toverit –urheiluseura. Keskustan tuntumassa sijaitsevalle Urheilutalolle mahtuu noin 100 pöytävierasta. Saunat. Pellonpääntie. Lisätiedot ja varaukset: p. 050 554 0161/Pekka Kari.
 • Tunnelmallinen juhlatila Teijolla. Kaunis ja rustiikkinen juhlatila aivan Teijon Ruukin sydämessä, meren läheisyydessä, Suomen pienimmän ja sympaattisimman kivikirkon vieressä. Palokunnan entiseen juhlasaliin mahtuu illallistamaan n. 80 henkeä, loungen puolelle n. 40 henkeä. Lisätiedot: p. 02 736 3801, terho(ät)ravintolaterho.fi, Teijon Juhlatila.
 • Villa Seaview Guesthouse&Spa. Teijolla aivan merenrannassa sijaitseva huvila, joka sopii monenlaisiin kokouksiin, illanviettoihin ja tapahtumiin. Asiakkailla on käytössä upea saunaosasto ja rantasauna. Varvintie 37. Lisätiedot ja varaukset: p. 044 981 9993, info(ät)villaseaview.fi, Villa Seaview.

Mathildedal

Mathildedalin ruukkikylä sijaitsee noin 27 kilometriä Salon keskustasta etelään: Merikulmantien ja Teijontien jälkeen katuosoitteita ovat mm. Bremerintie, Matildan puistotie ja Tullintie.

 • Kokous- ja juhlatila Kankirautavarasto. Aiemmin kankiraudan varastopaikkana toiminut tila tarjoaa ajanmukaiset ja viihtyisät kokoustilat 10-50 hengelle ja juhlatilat 20-80 hengelle. Lisätiedot ja varaukset: p. 050 354 2487, krista(ät)mathildedal.fi, Mathildedal.fi.
 • Kylätalo Punaportti on erittäin kauniin niemen kärjessä sijaitseva rantasauna, joka on lahjoituksen myötä siirtynyt Teijon Alueen Kyläyhdistykselle helmikuussa 2019. Tilavaan tupaan sopii noin 50 hengen seurue. Lisätilaa löytyy terassilta. Tarjolla on saunan ja tuvan lisäksi täysin varustettu keittiö ja kaasugrilli. Paikka sijaitsee Mathildedalin pohjoispuolella ja sinne johtava tie on viitoitettu. Punaportintie 163. Lisätiedot ja varaukset: Kylätalo Punaportti varauslomake.
 • Matilda Talon omistaa Mathildedalin työväenyhdistys. Matildanjärven rannalla sijaitsevassa perinteikkäässä rakennuksessa on tilat noin sadalle pöytävieraalle. Pieni keittiö. Rannassa tanssilava. Tennistie 5. Lisätiedot ja varaukset: jyrki.s.komulainen(ät)gmail.com tai 044 2413 435, Matilda talo.
 • Meri-Teijo Golf klubirakennusta vuokrataan myös yksityistilaisuuksiin. Hirsinen rantahuvila on uudenaikainen ja tunnelmallinen juhlapaikka, jonka palvelut tilataan numerosta (02) 736 3955. Kummassakin on anniskeluoikeudet. Lanskalantie 56. Lisätiedot: Meri-Teijo Golf.
 • Ravintola Ruukin Krouvin lounas-, pizza- ja á la carte -ravintola Mathildedalin rannassa. Iso ravintolasali ja kesäaikaan terassi. Juhlapalvelu. Ruukinrannantie 6. Lisätiedot ja varaukset: p. (02) 7350 220, info(ät)ruukinkrouvi.fi; Ruukin Krouvi.
 • Ravintola Skihaus Bistro Meri-Teijo Skin laskettelurinteen juurella on normaalisti auki hiihtokaudella, mutta avautuu kesäisinkin tilauksesta. Kokoustilat. Anniskeluoikeudet. Teijontie 345. Lisätiedot ja varaukset: p. 050 572 6741/Tony, bistro(ät)meriteijo.fi.
 • Juhla- ja tapahtumatila Valimo. Ainutlaatuinen ja tunnelmallinen juhlatila Mathildedalin ruukissa. Tila sopii 70-150 hengen kesäisiin tilaisuuksiin.Lisätietoja ja varaukset: p. 044 592 9847, Mathildedal.fi.