Vilniemen kota

Vilniemen kota

Vuonna 2011 Vilniemen asukkaat halusivat hankkia yhteiskäytössä olevalle rannalle kodan. Salon kaupunki ei myöntänyt yksittäisille asukkaille lupaa pystyttää rakennusta kaupungin omistamalle alueelle, joten asukkaat kääntyivät Teijon Alueen Kyläyhdistyksen puoleen. Kyläyhdistys edusti asukkaita ja lupa myönnettiin. Rakennus pystytettiin rakennusluvan mukaisesti ja kota kirjattiin yhdistyksen omaisuudeksi.

Uudemmille asukkaille tiedoksi, että Kyläyhdistyksen jäsenet voivat vuokrata kotaa 20 euron päivähinnalla. Tämän lisäksi maksetaan 20 euron avainpantti, jonka saa takaisin, kun palauttaa avaimen. Päiväkäyttöoikeuden avain lainataan Teijon Kyläkaupalta.

Osalla kyläläisistä on henkilökohtainen avain. Jatkuvan käyttöoikeuden hinta on perheellisille 400 euroa ja yksin asuville 250 euroa. Käyttöoikeustuotolla ylläpidetään kotaa ja sen ympäristöä.

Vilniemen kota sijaitsee Masuunintien päädyssä. Kotarantaan ei saa ajaa autolla ja asukkaiden toiveesta autoja ei myöskään tule jättää Masuunintielle. Auton voi ajaa Pruukintien sivutiellä sijaitsevaan rantaan, jonne mahtuu muutama auto ja josta on lyhyt matka kävellä kodalle.

Pienelle ja viihtyisälle kotarannalle on Kyläyhdistyksen rantatalkoissa toteutettu hiekkaranta. Vilniemeen tultaessa kannattaa tutustua myös ketunhännänkierrokseen, jos vaihteleva maasto ja mainiot merinäköalat kiinnostavat.

Teksti ja kuvat: Rebekka Ruutikainen

VilniemenKota_lahelta

Marja-Sisko Ranta

Kyläyhdistyksen puheenjohtaja, pj (ät) teijo.fi