Teijon Wanhanajan Markkinat ja Keskiaikakylä 12.-13.8.

Teijon Wanhanajan Markkinat ja Keskiaikakylä 12.-13.8.

Teijon Wanhanajan Markkinat ja Keskiaikakylä järjestetään 12.-13.8.2017 kolmatta kertaa Teijon historiallisessa ruukkimiljöössä. Tapahtuma on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Luvassa on musiikkia ja markkinahumua koko perheelle. Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy!

Aisteja helliviä esiintymisiä

Yllätysesiintyjänä saamme markkinoille Steve Tylerin ja Katy Marchantin Englannista. Marchantin ja Tylerin esitys on monivivahteinen kudelma perinteistä ja keskiaikaista musiikkia yhdistettynä muusikoiden omiin sävellyksiin – jopa 1100-luvulta peräisin olevat laulut nivoutuvat hiljattain luotuihin tanssimelodioihin kampiliiran ja säkkipillin vetävillä rytmeillä – höysteenä oiva kokoelma mitä erikoisempia varhaisia perinnesoittimia. Bändin muusikot eri kokoonpanoissaan ovat keikkailleet menestyksekkäästi ympäri Eurooppaa – nyt ensi kertaa Suomessa!

Myös suosittu suomalais-englantilainen Isara esiintyy markkinoilla molempina päivinä. Trio esittää taidokkaasti ja monipuolisesti kelttimusiikkia ja saa lavakarismallaan yleisön taatusti mukaansa menoon.

”High quality Celtic music – reels, jigs, polkas, and drinking songs – Isara´s music will get your hands clapping, feet tapping and have you dancing like crazy!”

Viimevuotiseen tapaan hurmaava perhe ja yhtye, Härkätien Leikarit, ilahduttaa markkinaväkeä keskiaikamusiikilla. Yhtye on keskiaikaista markkinamusiikkia soittava kokoonpano, jonka ohjelmistosta löytyy musiikkia eri puolilta Eurooppaa. Härkätien Leikarit vie kuulijan musiikkimatkalle Härkätieltä Flanderin ja Ranskan kautta Espanjaan ja Italiaan.

Sunnuntaina markkinoille tuo säpinää Warusseppäin Kilta taisteluillaan. Se järjestää kaksi taistelua markkina-alueen herruudesta. Luvassa on – toivottavasti ei verta – mutta ainakin hikeä ja ehkä kyyneleitäkin raskas ja mahdollisimman autenttinen taisteluvarustus päällään otteleville taistelijoille.

”Elävän historian toiminta on historian harrastamista, jossa pyritään luomaan tavoitellun aikakauden miljöö mahdollisimman realistisena ja ”ennallistamaan” kohteena olevan aikakauden elämä sellaisena kuin se on ollut.”

Tänäkin vuonna markkinavierailla on mahdollisuus osallistua ruukkikävelylle, jolla pääsee tutustumaan alueen rakennuksiin asiantuntevien paikallisoppaiden seurassa. Sekä lauantaina että sunnuntaina järjestettävä kävely kestää reilun tunnin.

Kyläyhdistys pitää ovia avoinna Teijon kirkossa ja Teijon koululla. Historialliseen, aktiivisessa käytössä olevaan Kyläsaunaan voi poiketa tutustumaan omatoimisesti.

  • Huom. Teijon kirkon ovet ovat avoinna klo 11-14.30 sekä jälleen jumalanpalveluksen aikaan klo 17-18. Klo 14.30-n. 16.30 kirkossa on yksityistilaisuuksia.

Lauantaina klo 17 alkaen Teijon historiallisessa kivikirkossa järjestetään jumalanpalvelus Lutherin henkeen.

Ohjelma

Lauantai 12.8.
klo 11.30 Isara
klo 12.30 Härkätien Leikarit
klo 14.00 Katy Marchant & Steve Tyler
klo 14.30 Ruukkikävely, lähtö Masuunin edestä
klo 15.00 Härkätien Leikarit
klo 16.00 Isara
klo 17.00 Jumalanpalvelus Lutherin henkeen Teijon kirkossa
klo 19.00 Yrjölä-Ojala-Kautto trio Jazzkahvila Mazzuunissa, liput 10 €
Hevosajelua klo 12.00- n. klo 15.00

Sunnuntai 13.8.
klo 10.30 Isara
klo 11.30 Härkätien Leikarit
klo 12.30 Isara
klo 13.15 Warusseppäin Kilta
klo 13.30 Ruukkikävely, lähtö Masuunin edestä
klo 14.15 Katy Marchant & Steve Tyler
klo 15.00 Warusseppäin Kilta
Hevosajelua klo 12.00- n. klo 15.00

Teijon kirkossa avoimet ovet la klo 11-14.30 sekä jumalanpalveluksen aikaan klo 17-18. Teijon kyläkoulussa avoimet ovet molempina päivinä klo 11-15.

Ravintola Teijo (Telakkatie 25, Teijo) on suljettu sunnuntaina 13.8. sairaustapauksen vuoksi. Markkina-alueen muut ruokamyyjät palvelevat kuitenkin nälkäisiä koko markkina-ajan.

Jazzkahvila Mazzuuni (Teijon Masuuni, Telakkatie 17) on avoinna molempina päivinä klo 10-18. Tarjolla kahvia ja pikkupurtavaa. C-oikeudet.

Ihania houkutuksia

Ohjelman lisäksi markkinoilla yleisön aisteja hellivät luonnollisesti markkinamyyjien taidokkaat käsityöt ja monenlaiset herkut. Markkinoille on tulossa yli 40 myyjää, jotka kaikki myyvät omia tai läheltä tulevia alkutuotteita: käsin tehtyjä koriste- ja käyttöesineitä tai ruokatuotteita. Tiffany-lasitöitä, loitsuvälineitä, käsin parkittuja turkiksia ja nahkatöitä, monenlaisia koruja ja sisustustuotteita, tarve-esineitä, leluja, laukkuja, kukkia ja puutarhatuotteita, keramiikkaa, vesihiomakiviä, vaatteita, käsineitä, lankoja… Pähkinöitä, manteleita, bratwurstia sekä marinoituja valkosipuleita, sinappia, kastikkeita, viinietikoita ja hyytelöitä… Jokaiselle taatusti jotakin!

Kahvilatuotteita ja jäätelöä tarjoilee jazzkahvila Mazzuuni ja lounasta Ravintola Teijo. Kahvia ja pientä purtavaa löytyy myös Teijon Alueen Kyläyhdistyksen teltasta. Lisäksi markkina-alueella myydään mm. filippiiniläistä ruokaa, muikkuja sekä sikaa vartaassa.

Pientä jännistystä markkinatunnelman keskelle tuo arpajaismyynti – voittoina paikallisia tuotteita.

Markkinat ovat avoinna yleisölle lauantaina 12.8. klo 10-17 ja sunnuntaina 13.8. klo 10-16.Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy!

Pysäköintiohjeita

Tapahtumapaikan osoite on Telakkatie 17-19, Teijo. Telakkatie on pelastustie, joten sen reuna-alueille ei voi pysäköidä. Pysäköinti on järjestetty Telakkatien varressa olevien yritysten piha-alueille. Lisäksi parkkitilaa löytyy mm. Teijon kirkon P-paikalta, Teijon koulun pihalta sekä Teijon satamarannasta, jonne käännytään Telakkatie 31:n kohdalta.

Sydämellisesti tervetuloa!

Teijon Alueen Kyläyhdistys ry

Mia Mikkola

Tiiminvetäjä, Teijon Wanhanajan Markkinat ja Keskiaikakylä