Kylässä Märynummella

Kylässä Märynummella

Märynummen kyläyhdistyksen puheenjohtaja Riitta Nieminen kutsui Teijon Alueen Kyläyhdistyksen edustajia vierailemaan perinteiseen Märypäivät-tapahtumaan lauantaina 29.8. Lähdimme siis tutustumis-retkelle.

Tapahtumassa oli monenlaista aktiviteettia. Mieleen jäi muun muassa miäletön mäkiautokilpailu, jossa kilpailijat olivat itse rakentaneet ajokkinsa. Rata oli suljettu mäkinen tienpätkä, jonka turvallisuutta oli valvomassa mm. VPK:n pelastushenkilökunta. Yleisöä oli runsaasti seuraamassa. Autoharrastajia kiinnosti myös tapahtumassa näytteillä olleet vanhat autot.

Märynummen urheilukentällä oli Salon kuumailmapallokerho esiintymässä. Lennolle ei päässyt, mutta muuten kuumailmapalloiluun oli mahdollista tutustua. Uteliaimmat pääsivät kiipeämään koriin sisälle ja fiilistelemään.

Jonna Hellberg-Pitkänen viihdytti lapsia kentällä. Hän teki jättisaippuakuplia, joita kentällä vierailijat saivat ihailla. Hellberg-Pitkänen edustaa MLL:n Salon osastoa ja tekee yhteistyötä Märynummen kylä-yhdistyksen kanssa.

Jättisaippuakuplien resepti:

  • ½ dl glyserolia (apteekista)
  • 2 dl fairya
  • 3 vettä

Näiden lisäksi tarvitaan rautalankaa, joka muotoillaan ympyrän malliseksi. Rautalanka­ympyrä pinnoitetaan askartelukaupasta saatavalla piippurassilla. Näillä vinkeillä onnistuu tekemään jopa puoli metriä korkeita saippuakuplia.

Kiitos märyläisille hienosta tapahtumasta ja Jonnalle hyvästä reseptistä!

Rebekka Ruutikainen

Kyläyhdistyksen sihteeri 2014-2018, Tiedotustiimin jäsen 2017-2018