Punaportin Avoimet ovet la 11.5.2019 klo 10-13

Punaportin Avoimet ovet  la 11.5.2019 klo 10-13

Noin kolmen kilometrin päässä Mathildedalista pohjoiseen sijaitsee upea Punaportin rantakiinteistö, jonka paikallinen Teijon Metallityöväen ammattiosasto 62 lahjoitti rakennuksineen Teijon Alueen Kyläyhdistykselle tämän vuoden helmikuussa. Kylätalo Punaportti uusitaan vaiheittain entistä ehommaksi.

Lauantaina 11.5. on oiva tilaisuus keskustella Punaportin uusimisesta ja tulevasta käytöstä. Kyläyhdistys tarjoaa makkaroita, kahvia ja pullaa.

Punaportti on luoteeseen kurottuva niemenkärki Teijon ja Mathildedalin kylien välissä. Teijontieltä osoitteeseen Punaportintie 163 johtaa 1,5 kilometrin pituinen hiekkatie. Kiinteistö on kooltaan noin 1,4 hehtaaria ja siellä on vuonna 1975 rakennettu 130 neliön hirsirakennus, jossa on tupa, keittiö, pukuhuone ja löyly/pesuhuone. Tontilla on myös puuliiterin ja kaksi huussia sisältävä talousrakennus.Päärakennuksessa on pitkä lounaaseen avautuva terassi, laituri ja uimaportaat.

Sisätiloiltaan Punaportti on perinteinen hirsitupa, johon sopii kerrallaan 50-60 ihmistä. Lämmitystä varten on takka ja sähkölämmittimiä, mutta talvinen käyttö on hyvin poikkeuksellista, koska kiinteistölle johtava kunnallinen vesijohto suljetaan talveksi. Paikan käyttäjille on tarjolla grillejä, musiikkilaitteet ja peruskeittiö koneineen – ja tietysti tunnelmallinen puulämmitteinen sauna. Punaportin edellinen omistaja eli paikalliset metallimiehet ovat kohdelleet kiinteistöä taidolla ja sydämellä. Aika on kuitenkin tehnyt tehtävänsä, ja niinpä Kylätalo Punaportin rakenteita ja varustelua uusitaan vaiheittain. Urakan kustannukset katetaan tämän upean paikan vuokratuloilla.

Avointen ovien päivän ohjelmassa on Jukka Roosin avauspuhe klo 11 sekä elävää kitaramusiikkia Mathildedalista. Kyläyhdistys tarjoaa makkaroita, kahvia ja pullaa.

Tervetuloa tutustumaan Punaporttiin ja ideoimaan sen tulevaa käyttöä!

P.S. Kesän mittaan järjestetään lisää Avoimien ovien päiviä ja iltoja.

Sanna Brandt

Kyläyhdistyksen tapahtumavastaava