Kyläkävely Teijolla to 26.5. klo 17-19

Kyläkävely Teijolla to 26.5. klo 17-19

Kyläkävelyllä kierrämme lyhyen lenkin Teijon kylässä. Pysähdymme sykähdyttävien maisemien äärelle pohtimaan, millä tavoin voisimme jatkossa vaikuttaa arvokkaan kulttuurimaisemamme luonnonhoitoon. Kyläkävely on osa Avaimet maisemaan -hanketta. Kyläkävelyn vetää Katri Salminen ProAgria Farmasta.

Lähtö on Teijon Kyläkaupalta. Kohteita ovat mm. Teijon kirkko, Teijon kartanon puisto sekä Teijon satamaranta. Kyläsaunan ympäristössä on viime päivinä tehty raivaustöitä ja saunan kulmalta lähtevä lemmenpolku on yksi mielenkiintoinen kohde.

Aikaa on syytä varata kaksi tuntia, vaikka matkaa taittuu vain pari kilometriä.

Kyläkävelyn esite_26052016

Taustaa hankkeesta

Teijon Alueen Kyläyhdistys on lähtenyt mukaan ProAgria Länsi-Suomen vetämään Avaimet maisemaan -hankkeeseen. Hankkeen maisemasuunnittelija Katri Salmisen mukaan Teijon ruukkikylät on mielenkiintoinen kokonaisuus niin historiansa kuin nykyisen aktiivisuutensa takia. Avaimet maisemaan -hanke jatkuu vuoden 2018 kevääseen, joten alueemme eri kylät ehditään ottaa huomioon.

Hanke käynnistyi Teijon ruukkikylissä tehokkaasti talkoopäivänä 7.5. Maisemat kaunistuivat yli 50 talkoolaisen ja useamman traktorin/työkoneen ansiosta. Katri kiersi kylissä ja ilahtui suuresta talkoolaisten määrästä.

ProAgria Länsi-Suomi ry:n hanke toteutetaan Ykkösakseli ry:n rahoituksella Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta

Lisätietoa hankkeesta Maa- ja kotitalousnaisten sivuilta.

Stina Suutari

Teijon Alueen Kyläyhdistys, Asuinympäristötiimi, Avaimet maisemaan -hanke