Teijon alue mukana Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmassa

Teijon alue mukana Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmassa

Valtioneuvoston kanslian tiedote 4.5.2017:

”Tervetuloa mukaan Suomi 100 -ohjelmaan. Valtioneuvoston kanslia on 3.5.2017 liittänyt hakijan ”Teijon Alueen Kyläyhdistys ry” hankkeen ”Teijon Juhannusjuhlat sekä Teijon Wanhanajan Markkinat ja Keskiaikakylä” Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaan. Valtioneuvoston kanslian ratkaisu perustuu hakemuksessa esitettyyn suunnitelmaan, joka arvioinnin mukaan täyttää Suomi 100 -hankehallituksen asettamat perusedellytykset Suomi 100 -ohjelmalle.”

Tiedotteessa mainitussa hakemuksessa Teijon Alueen Kyläyhdistys kertoi olennaiset tiedot tapahtumiemme sisällöistä ja toimenpiteistä, tekijöistä, tavoitteista, taustoista ja odotettavista tuloksista. Lisäksi kerroimme kohderyhmistä, yleisömäärästä sekä vastasimme kysymykseen Mikä on hankkeen yhteys itsenäisyyden juhlavuoteen? Tiivistelmäkin piti esittää, sen muotoilimme näin:

Teijon Alueen Kyläyhdistys täyttää 20 vuotta vuonna 2017. Vietämme juhlia kahdessa päätapahtumassamme: Juhannusjuhlissa sekä Wanhanajan Markkinat ja Keskiaikakylä –tapahtumassa. Juhannuksena kisaillaan, tanssitaan ja katsellaan kokkoa; elokuun puolivälissä kunnioitetaan alueen ruukkien historiaa.

Kyläyhdistyksen juhlavuosi saa siis sinivalkoisen Suomi 100 -säväyksen. Toivomme, että mahdollisimman moni kyläläinen ja myös muualta saapuva on mukana juhlissamme.

Marja-Sisko Ranta

Kyläyhdistyksen puheenjohtaja, pj (ät) teijo.fi