Teijon kirkon kesä 2023

Teijon kirkon kesä 2023

Teijon kirkko on avoinna tiekirkkona 10.6.–13.8. klo 11–17. Kesäkuussa kirkko on auki keskiviikosta sunnuntaihin (suljettu maanantaina ja tiistaina); heinäkuussa ja elokuun alkupuoliskolla joka päivä. Yksityistilaisuudet voivat aiheuttaa pieniä poikkeamia aukioloon: kirkko on kuitenkin suljettu vain hetken (½-1 h). Odotellessa voi käydä tutustumassa Teijon kylään palveluineen tai vaikkapa Teijon hautausmaahan, jonne on kirkolta matkaa noin 600 metriä.

Kirkon ympärille on pystytetty seitsemän opastetaulua, jotka kertovat keskeiset asiat kivikirkon historiasta. Sisällä pääsee tutustumaan pieneen kirkkosaliin ja sen historiaa huokuvaan esineistöön – tai sitten voi vain istua kirkonpenkkiin ja hiljentyä hetkeksi.

Kirkko-oppaina toimivat Teijon Alueen Kyläyhdistyksen kesätyöntekijät ja iltapäiväohjaaja sekä joukko vapaaehtoisia. He vastaavat mielellään kysymyksiin ja kuulevat vieraiden tarinoita Teijon kirkkoon liittyvistä muistoista.

Kirkosta voi ostaa muistoksi postikortteja ja kynttilöitä. Maksuna käy käteinen raha tai MobilePay.

Ryhmäopastukset

Kyläyhdistys järjestää yksityisiä opastustuokioita ryhmille näiden toivomana ajankohtana. Jos ryhmäopastus on tiekirkon aukioloaikana, kirkko suljetaan muulta yleisöltä siksi ajaksi.

Teijon kirkon ryhmäopastukset varataan osoitteesta kirkko@teijo.fi tai tekstiviestillä puhelinnumerosta 041 810 2532. Huom. Lähetä puhelimeen viesti, opastusten vastuuhenkilö soittaa sinulle takaisin ja sopii yksityiskohdat. Ryhmäopastukset maksavat 2 €/hlö, minimiveloitus on 40 €/opastus. Maksun voi suorittaa MobilePayllä; myös laskutus onnistuu.

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan Teijon kirkkoon.

Hanna-Mari Järvinen

Kyläyhdistyksen tiedottaja, tiedottaja(ät)teijo.fi