Tapahtumarakennelmia tiistaisin

Tapahtumarakennelmia tiistaisin

Kyläyhdistyksen Tapahtumarakennelmat-talkoot järjestetään tiistaisin klo 16 alkaen, myöhemminkin mukaan ehtii. Talkoillaan ainakin marraskuu.

Huom. La 18.11. nikkaroidaan vähän pidempi tuokio eli klo 10-15. Lounastarjoilu. Ruokien varaamista varten pyydämme ilmoittautumaan tiedottajalle to 16.11. mennessä.

Talkoolaiset kokoontuvat Teijon Masuunin sivurakennuksen alakerrassa. Keramiikkapajalla tehdään näpräämishommia ja kahvitellaan. Tekemistä on paljon, joten toivotamme uudet talkoolaiset tervetulleiksi iloiseen joukkoon!

Lisätiedot: tiedottaja@teijo.fi.

ELY-keskus teki myönteisen päätöksen Teijon Alueen Kyläyhdistys ry:n Tapatumarakennelmat-LIVE-hankkeesta toukokuussa 2017. Kyseessä on Ykkösakseli ry:n teemahanke. Teijon ruukkikylissä LIVE-hanketta ei voi olla huomaamatta, koska mukana on muitakin: Esimerkiksi Teijon yhteisen vesialueen osakaskunta rakentaa keittokatosta ja Teijon Toverit on jo hankkinut sählykaukalon. Kyläyhdistyksen tavoitteena on toteuttaa rakennelmia ensisijaisesti Wanhanajan Markkinat ja Keskiaikakylä -tapahtumaa sekä Juhannusjuhlia varten; talkoilla tehdään muun muassa myyntikojuja ja myyntipöytiä sekä roskiskehikoita. Rakennelmia toki myös vuokrataan alueen muiden toimijoiden käyttöön.

Hankkeeseen liittyvät talkoot siirrettiin ruuhkaiselta kesäajalta syksyn puhdetöiksi. Kyläläisille takookutsu esitettiin syyskuun KyläKuulumisia-lehdessä ja Ruukkikylät-FB-ryhmässä. Talkoot alkoivat lokakuussa. Nyt on harjoiteltu pienellä porukalla ja yhteisesti sovittu talkoopäiväksi tiistai.

Tapahtumarakennelmatalkoot järjestettiin kolmannen kerran tiistaina 31.10. Teijon Masuunin kupeessa. Autosta ulos astuessani minua tervehti raitis ulkoilma ja hyväntuuliset laudan kantajat. Puutavaraa oli juuri tuotu lisää pihaan. Talkooporukka oli päättänyt yksissä tuumin aloittaa talkoot jo klo 16. Maija Rautamäki perusteli aloitusajankohdan aikaistamista tunnilla: ”Nyt kun kellot siirtyivät, tulee nopeammin hämärää. Ulkona ei näe enää kovin myöhään työskennellä.” Ulkona esimerkiksi sahataan puita mittoihin.

Maija Rautamäki

Paikalle oli saapunut kymmenkunta talkoolaista työstämään erilaisia rakennelmia. Masuunin sivurakennuksen alakerrassa työstettiin myyntikatosten ja -pöytien puisia rakenteita. Tervan tuoksu tuli jo oven kynnyksellä vastaan. Toista kertaa talkoissa mukana oleva Anja Kallio kertoi ilahtuneensa saadessaan kutsun rakennelmatalkoisiin sattumalta yhdistyksen puheenjohtaja Marja-Sisko Rannalta. ”Olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Tämä on mukavaa vaihtelua.” Kallio tervasi puisia rakenteita sen jälkeen, kun toisilla työpisteillä oli tehty tarvittavat esivalmistelut.

Anja Kallio oli puolisonsa kanssa mukana toista kertaa tapahtumarakennelmatalkoissa.

Kari Taurén esitteli rakennelmia, jotka olivat jo valmiita ja kertoi, mitä vielä on tekemättä. ”Kuivakäymälöiden rakentamista ei olla aloitettu, sillä pönttömallia vielä mietitään.”

Kari Taure’n on pitkän linjan talkoolainen, joka on ollut organisoimassa Wanhanajan Markkinat ja Keskiaikakylä, ”WMK” -tapahtumaa jokaisella kerralla.

Keramiikkapajalla ahkeroinut Eeva Haimakka kertoi lukeneensa viimeisintä KyläKuulumisia -jäsenlehteä, jossa oli kerrottu Tapahtumarakennelmat-talkoista. Hän otti yhteyttä Kyläyhdistykseen ja päätti lähteä mukaan toimintaan. Haimakka on muuttanut Espoosta Teijolle puolison kanssa neljä vuotta sitten löydettyään muuttokuntoisen, mutta remonttikelpoisen rintamiestalon alueelta. Taloa remontoidaan hiljalleen oman näköiseksi. Haimakka kehui alueen toimivia palveluja ja totesi, ettei Salon keskustaankaan ole liian pitkä matka silloin tällöin poiketa. Lenkkipolut ovat täällä parhaita. Lopuksi Haimakka totesi, että ainut mitä hän ikävöi, on Espoon terveydenhuolto.

Eeva Haimakka kehuu ihastuneensa Teijon alueen ympäristöön ja puhtaaseen luontoon.

Tiina Vaarapuro tuli yhdistyksen puolesta keittämään kahvit ja tarjosi voileipiä paikalla olevalle väelle. Ihmettelimme Keramiikkapajan pyöreän pöydän äärellä, että miten voileivät ei kotona maistu niin hyvälle! Vai oliko se hyvä seura, joka sai kahvitarjoilut maistumaan tavallista paremmalle? Talkoissa työstön ohella keskustelun pääaiheina vaihtelivat nuoruusvuosien nostalgiset muistelmat, terveyspalvelut ja kissatalouksien toisinaan hupaisia piirteitä saavat kuulumiset.

Tekemisen meininkiä. Osa puista oli ehtinyt olemaan jo jonkin aikaa pihalla, jonka seurauksena pinnalle oli paikoittain pinttynyt kuraa, Anita Kurko puhdisti likaantuneita puita hiekkapaperilla ja harjalla.

Rebekka Ruutikainen

Kyläyhdistyksen sihteeri 2014-2018, Tiedotustiimin jäsen 2017-2018