Mukana OP Rallisprint -tapahtumassa

Mukana OP Rallisprint -tapahtumassa

Teijon Alueen Kyläyhdistys ry on tehnyt yhteistyötä Salon Urheiluautoilijat ry:n kanssa jo vuosien ajan. Kyläyhdistyksen Elmo Blomqvist ja Petteri Saisto kävivät avustamassa SaloUA:n järjestämässä OP Rallisprint -tapahtumassa 28.1.2018.

Varikkopäällikkö Esa Lagerberg kehui Blomqvistin ja Saiston asenneta ja työotetta. Miehet vastasivat rallisprint-alueen parkkeerauksen sujuvuudesta. Heidän tehtävänään oli näyttää kilpailijoille määritelty pysäköintialue, jonne rallisprint kilpa-auto ja tiimin huoltoauto saivat pysäköidä.

Blomqvist sanoi yllättyneensä, kuinka suuresta tapahtumasta oli kyse. Miehet totesivatkin, että jatkossa jos tulevat hommin, niin voisivat kutsua myös perheensä mukaan seuraamaan tapahtumaa. ”Täällä näyttää olevan paljon nähtävää, etenkin pieniä ja ketteriä crosskart-ajoneuvoja harvemmin pääsee ihmettelemään.”

Opastustehtävissä Petteri Saisto ja Elmo Blomqvist. Kuva: Rebekka Ruutikainen

Tapahtumaan saapui 79 rallisprint kilpa-autoa ja 25 tiimiä crosskart-sarjaan. Kilpailijoiden ikähaitari oli laidasta laitaan. Ajohaalareissa varikolla oli niin miehiä kuin naisia. Nuorin kilpailija oli 6-vuotias esikoulua käyvä Crosskart Mini -luokkaa ajava kuski. Kilpailun voitti Erkka Korpiaho; hän ajoi koko kilpailun nopeimman ajan 03:18,65.

Alexander Shengeliya voitti crosskart-sarjan ajalla 10:25,27 Kuva: Timo Honkala.

Suuri osa pellolle jäädytetystä radasta näkyi kokonaisuudessaan varikolle asti. Tapahtuma järjestettiin Marttilassa neljättä vuotta peräkkäin Erkka Korpiaho Racing -tiluksilla. Korpiaho oli nähnyt valtavan vaivan radan toteuttamisessa. Lämpenevät kelit uhmasivat jäätien kestävyyttä, mutta rata kantoi ja kilpailu saatiin toteutettua. Tapahtuma on kasvanut niin, että yleisöparkkeerausaluetta on jouduttu laajentamaan osittain varikon laidalle asti. Tänä vuonna yleisöä oli noin tuhat henkeä.

Tapahtuman talkooväki nautti lämmintä ruokaa raikkaassa ulkoilmassa. Edessä Riina Ruutikainen ja taustalla Amanda ja Veera Nordlund. Kuva: Rebekka Ruutikainen

Ensikertalaiset pääsevät hyvin mukaan menoon. Riina Ruutikainen on kiertänyt mukana jo useissa kisoissa nuoresta iästään huolimatta. Riina otti mukaansa luokkakaverinsa Amanda ja Veera Nordlundin, jotka olivat nyt ensimmäistä kertaa mukana aamusta alkaen avustamassa tapahtuman toteutuksessa. ”Oli kiva päivä, hieman erilainen mihin on tavallisesti tottunut”, totesivat Amanda ja Veera.

Mika Lemmetti voitti takavetoisten sarjan. Kuva: Timo Honkala

Tapahtumien toteuttamiseen Salon Urheiluaitoilijat ottaa mielellään lisää uusia talkoolaisia. Omien tapahtumien lisäksi myös uusia moottoriurheilutapahtumiakin tulee jälleen pitkin vuotta.

Teijon Alueen Kyläyhdistykselle tuttu talkoopaikka on ollut myös esimerkiksi Teijo Talot-ralli Perniössä. Vastavuoroisesti Kyläyhdistys on saanut useina vuosina SaloUA:lta henkilöitä avustamaan Teijon Juhannusjuhlien ja muiden tapahtumien järjestelyissä. Tällaisia vastavuoroisuustehtäviä on ollut esimerkiksi järjestyksenvalvonta ja liikenteenohjaus. Vaihtelu on koettu virkistäväksi puolin ja toisin: on mukava päästä tutustumaan toisen yhdistyksen toimintaan.

Kansikuvassa Mitsubishi Erkka Korpiahon käsittelyssä.

Rebekka Ruutikainen

Kyläyhdistyksen sihteeri 2014-2018, Tiedotustiimin jäsen 2017-2018