Teijon Wanhanajan Markkinat tarjoaa jälleen elämysviikonlopun koko perheelle 14.-15.8.2021

Teijon Wanhanajan Markkinat tarjoaa jälleen elämysviikonlopun koko perheelle 14.-15.8.2021

Teijon Wanhanajan Markkinat järjestetään 14.-15.8.2021, la klo 10-17 ja su 10-16 Teijon Masuunin ympäristössä, Telakkatien varrella. Tapahtuma on yleisölle ilmainen.

Kuudetta kertaa historiallisessa Teijon ruukkimiljöössä järjestettäville Teijon Wanhanajan Markkinoille tulee tänäkin vuonna huikeat yli 50 myyjää. Tapahtumaan osallistuvien myyjien pukeutumisessa ja tuotteiden esillepanossa noudatetaan vanhan ajan henkeen sopivaa teemaa niin myyntikojujen kuin myytävien tuotteiden osalta. Ohjelmassa on musiikkia, elokuvia ja teatteriesityksiä. Lapsille on tarjolla sirkustyöpajoja ja -esityksiä sekä satuja.

Klovni OHOn sirkustyöpajoissa lapset pääsevät pääsevät kokeilemaan akrobatiaa, tasapainoilua ja jongleerausta sekä testaamaan erilaisia esiintymisasuja molempina päivinä. Sirkusesitys Haloohaloo esitetään Teijon Juhlatilassa, jossa on tarjolla  myös satutuokioita. 

Klovni OHO vierailee Wanhanajan Markkinoilla. KUVA:Mikko Tirkkonen MAT Future Vision

Winha Tarina -dokumenttielokuva kertoo otteita Teijon teollisuuden historiasta ja moottorikelkkojen valmistuksesta Teijon Tehtailla. Winha-moottorikelkan tarina herää henkiin kelkan parissa työskennelleiden muistojen kautta. Paikan päälle saamme myös dokumentin tekoon osallistuneita sekä aidon Winha-kelkan.

Winha-kelkan vaiheisiin pääsee tutustumaan Winha Tarina-dokumentin myötä. Kuva: Jirka Silander

Markkinoilla nautitaan musiikista lähes koko ajan. Viime vuodelta tuttu harmonikkaa soittava salolainen muusikko Samu-Markus Pyykkö on paikalla molempina päivinä ja toteuttaa myös yleisön musiikkitoiveita. Sunnuntaina pillipiipari Minna Hokka musisoi markkinaväen keskuudessa puolen päivän aikoihin. 

Samu-Markus Pyykkö ilahduttaa markkinaväkeä harmonikkamusiikilla.

Wanhanajan Markkinoiden vieraita viihdyttää molempina päivinä Kyyneliä paidan alla -näyttelijaduo esiintymällä yleisön joukossa improvisoiden. Näyttelijäduo on vuonna 2019 perustettu kahden näyttelijän ryhmä. Heidän taiteensa suuntaa esitystaiteeseen, perinteiseen teatteriin, puhetaiteeseen ja lavarunouteen. 

Kyyneliä paidan alla -näyttelijaduo esiintyy yleisön joukossa improvisoiden.

Markkinoilla on mukana kymmenkunta myyjää, jotka järjestävät myös työnäytöksiä kojuillaan: langan kehräystä, vahamaalauksen tekoa sekä langan värjäystä. Paikalla on valjakkokoira Herra Attila, joka on 4-vuotias ja vetää markkinoilla lapsia kärryillä.

Herra Attila vierailee valjakkokärryineen Wanhanajan Markkinoilla lauantaina.

Naru-Mikko” Snellman johdattaa markkinavieraat köysien historiaan ja näyttää, kuinka perinneköysi valmistetaan luonnonkuidusta aina kuidun käsittelystä kehräämisen kautta varsinaisen köyden punomiseen. Hänen käyttämänsä köysikone on kopio Maarianhaminan merimusossa olevasta, puisesta köysikoneesta ja on myös lapsille helppo käyttää.

”Naru-Mikko” Snellman näyttää, kuinka perinneköysi valmistetaan.

Teijon kirkko, Kyläsepän paja, Teijon Masuuni palveluineen, Teijon Arkki -ravintola sekä kylän kahvilat ja kaupat ovat avoinna tapahtuman aikaan. Tapahtuman yhteistyökumppani Teijon Kulttuurimeijeri järjestää monipuolista ohjelmaa koko tapahtuman ajan, myös ilta-aikaan. Kulttuurimeijerin Käytäväkinossa esitetään Katariina Lillqvistin uusi animaatio Viimeinen Matadori ja Jan Seniuksen lyhytelokuvia Prahasta sekä Marienbadin kokeellisen elokuvan festivaaleilta. 

Markkinoilla ei tarvitse vierailla nälkäisenä. Teijon Alueen Kyläyhdistyksen omassa markkinakahvilassa on myynnissä mm. hernekeittoa, salaattiannoksia sekä grilli- ja riistamakkaraa. Iltapäiväkahvit tai -teet voi nauttia munkkien tai vohveleiden kera.

Teijon kauniiseen ympäristöön voi markkinoiden aikaan tutustua Teijon Ruukin kartan avulla. Karttoja myydään Kyläyhdistyksen kojulta juuri toimintansa aloittaneen Teijon luontokoulun hyväksi. Kartan avulla on helppo piipahtaa omatoimisesti kylän tunnetuimpien nähtävyyksien luona. Osuupa reitin varrelle myös kyläkoulu, jonka yhteydessä luontokoulu toimii.

Viime vuoden tapaan koronan riski on otettu huomioon koko tapahtuma-alueella. Markkinamyyjät on pyritty sijoittamaan mahdollisimman laajalle; myyntikojujen välille on jätetty tilaa. Kaikissa myyntipisteissä on käsidesit. Ruokailualue on rajattu ja pöytien välejä harvennettu. Ohjelmaa on ympäri markkina-aluetta. Työpajoihin ja juhlatilassa tapahtuviin elokuvaesityksiin otetaan rajattu määrä osallistujia ja niissä suositellaan maskien käyttöä. Yleisön toivotaan omalta osaltaan huolehtivan turvaväleistä ja käsihygieniasta.

Toivotamme niin vieraat kuin myyjät tervetulleiksi nauttimaan mukavasta markkinatunnelmasta.

Teijon Wanhanajan Markkinoiden Ohjelma:

Tapahtuman järjestää Teijon Alueen Kyläyhdistys ry, teijo.fi 

Tapahtuman ohjelma: https://www.teijo.fi/ 

Lisätiedot: tapahtumavastaava Sanna Brandt, tiedottaja@teijo.fi tai p. 040 559 5281.

Tietoja kirjoittajasta

Sanna Brandt

Kyläyhdistyksen tapahtumavastaava

Tähän liittyvät