Kyläsauna aukeaa ke 2.2.2022

Kyläsauna aukeaa ke 2.2.2022

Tiedote 30.1.2022

Normaalit saunavuorot jatkuvat jälleen keskiviikkona 2.2.2022

  • ke klo 16-20 yhteinen uimapukuvuoro
  • pe klo 17-19 naiset ja klo 19-21 miehet
  • su klo 17-20 yhteinen uimapukuvuoro
  • avantouinti (ei saunaa lämpimänä): ti ja to klo 6-10
  • HUOM! Juhannusaattona 24.6.2022 sauna on suljettu.

Huomautamme, että saunassa kävijöiden on erittäin tärkeää muistaa hyvään hygieniaan ja koronaturvallisuuteen liittyvät periaatteet: vain oireettomana kyläsaunalle, käsidesin käyttö ennen kuin kosketaan ulko-oven kahvaan, riittävät turvavälit jne. Ohjeet löytyvät saunalta. On äärimmäisen tärkeää kirjata nimet saunakirjaan ja nimi sekä puhelinnumero saunalippuun, jotta mahdolliset korona-altistumiset voidaan jäljittää.

Saunan avautuessa yleisövuoroille mahdolliset saunavuorojen kohdalla olevat yksityistilaisuudet perutaan. Perumisesta lähetetään sähköisesti tiedote varaajille.

Vanhempi Tiedote@16.1.2022

Lounais-Suomen aluehanllintoviraston uusin koronatiedote julkaistiin 14.1. Sen mukaan esimerkiksi uimahallit ja yleiset saunat voisi avata. Määräykset ovat voimassa 16.-28.1.2022.

Kyläyhdistys on noudattanut Salon kaupungin uimahallin saunojen aukioloa Kyläsaunan osalta – tähän saakka. Kaupunki avasi uimahallin ja sen saunat koronapassilla 16.1. Lisäksi se suosittelee asiakkaita saunomaan ripeästi.

Kyläyhdistyksellä ei ole mahdollisuutta koronapassin, saunojien määrän tai saunomisajan valvomiseen. Niinpä Kyläyhdistyksen hallitus päätti, että

Yksityisvuorojen varaaminen on mahdollista.

Vanhempi tiedote @30.12.2021

Lounais-Suomen aluehallintovirasto määräsi yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia sekä tilojen sulkemista ja käyttöä koskevat uudet koronarajoitukset 29.12. Rajoitusten mukaan Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa kielletään henkilömäärästä riippumatta kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa ja ulkotiloissa. Näin ollen Teijon Kyläsauna on suljettu 1.-15.1.2022. Myöskään avantouintivuoroja ei saunalla ole. Perjantaina 31.12. saunotaan normaalisti: klo 17-19 naiset ja klo 19-21 miehet

Yksityistilaisuudet

Kyläyhdistyksen hallituksesta oltiin yhteydessä Lounais-Suomen aluehallintovirastoon yksityistilaisuuksien osalta. Avin vastaus: ”Tartuntatautilaissa säädetään, ettei pykälän 58 g mukaista tilojen sulkemispäätöstä sovelleta yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaan toimintaan. Tilan voi siis sulkemispäätöksestä huolimatta vuokrata tällaiseen toimintaan. Vuokrattavan tilan pitää olla sellainen, että se soveltuu yksityis- ja perhe-elämän piiriin kuuluvaan käyttöön.”

Tältä pohjalta olemme harkinnan jälkeen päättäneet, että Kyläsaunan varaaminen yksityiskäyttöön on mahdollista. Saunan avautuessa yleisövuoroille mahdolliset saunavuorojen kohdalla olevat yksityistilaisuudet perutaan. Perumisesta lähetetään sähköisesti tiedote varaajille. Ykistystilaisuuksia voi varata normaalisti saunavuorojen ulkopuolella.

Korostamme aluehallintoviraston vastauksen sanamuotoja:

  • Tiloja käyttävän seurueen on oltava kytköksissä toisiinsa, esim. perhe tai kaveriporukka.
  • Yksityis- ja perhe-elämän piiriin kuuluvaa käyttöä on esimerkiksi tilan käyttäminen syntymäpäiväjuhlien tai häiden järjestämiseen. Yksityis- ja perhe-elämän piiriin ei esimerkiksi kuulu urheilujoukkueen harjoitukset tai kuntosalin käyttö toisilleen ennestään tuntemattomien henkilöiden kanssa, vaikka tilan olisi vuokrannut yksityinen henkilö.

Siirry tästä Teijon Alueen Kyläyhdistyksen varauspalveluun.

Lisätiedot: Saunaliput, saunan varaus ja normaalit aukioloajat.

Aihealue:

Tietoja kirjoittajasta

Sanna Brandt

Kyläyhdistyksen tapahtumavastaava

Tähän liittyvät