Teijon ja Mathildedalin kylien välinen ystävyysottelu

Teijon ja Mathildedalin kylien välinen ystävyysottelu

Teijon vierasvenesataman vieressä sijaitsevalla jalkapallokentällä pelattiin lauantaina 3.9. jo perinteeksi muodostunut jalkapallo-ottelu Mathildedalin ja Teijon kylien välillä. Joukkueet kohtasivat rankan vesisateen saattelemana ”stadionilla”. Joukkueet oli koottu kaiken ikäisistä pelaajista, sekä naisista että miehistä. Voitto ratkottiin 8+1 pelaajamäärällä normaalein jalkapallosäännöin. Ottelun tuomarina toimi Pekka Kari Teijon Tovereista.

Faniyleisö oli luotettavaa sorttia, sillä kaatosateesta huolimatta porukkaa oli saapunut useita kymmeniä henkilöitä todistamaan vuoden yhtä kohokohtaa, ystävyysottelua. Sään mukaan varustautuneet katsojat olivat varanneet sateenvarjon matkaansa, tämän vuoksi eturivin paikoille oli tungosta. Kentän reunalla oli paikoittain jopa ahdasta.

Ensimmäisellä puoliajalla Tomi Lundström otti kiinni Jani Elovaaran vahvan syötön ja avasi maalisaldon lukemin 1-0 Teijolle. Maali jäi ensimmäisen puoliajan ainoksi. Toisen puoliajan alkuun Joni Lahtinen nosti lukemat 2-0 -tilanteeseen. Tämän jälkeen Teijo eteni nopeasti Ville Tiaisen ja Joni Lahtisen maalein 4-0 johtoon.

Molemmilla joukkueilla oli ankaraa yritystä. Teijon joukkueen maalivahti Sami Linsén joutui koville, sillä Mathildedal tykitti useita laukauksia kohti Teijon verkkoa. Linsén kuitenkin suoriutui haastavasta ottelusta kunnialla, sillä torjuntaprosentti oli lähes 100. Jonathan Schneider avasi Mathildedalin maalitilin ampumalla pallon verkon perille rankkaritilanteessa. Pelin viimeisen maalin teki Niko Seppälä ja näin Teijo voitti 5-1.

Sade alkoi pelin alkaessa ja loppui pelin päätyttyä. Tämä loi haastetta pelaajille, koska kenttä muuttui erittäin liukkaaksi. Kaatumisilta ei täysin vältytty, mutta pahemmilta loukkaantumisilta säästyttiin.

Sateen takia Kyläyhdistyskin joutui viime metreillä muuttamaan suunnitelmia ja anomaan Teijon Venekerholta puffetille suojaisat tilat venehallista. Onneksi ne järjestyivät! Väliajalla hallissa oli tungosta, kun yleisö saapui sateensuojaan nauttimaan kahvista, pullasta ja grillimakkarasta. Lapsille oli tarjolla myös metrilakuja.

Ottelun jälkeen läpimärät pelaajat siirtyivät kyläsaunalle saunomaan ja grillaamaan. Illan päätteeksi Ravintola Terhossa oli juhlallinen palkintojenjakotilaisuus ja iloinen iltajuhla.

Ensi vuonna taas!

Rebekka Ruutikainen

Kyläyhdistyksen sihteeri 2014-2018, Tiedotustiimin jäsen 2017-2018