Teijo+ -lehti on ilmestynyt

Teijo+ -lehti on ilmestynyt

Tutustu vuoden 2022 Teijo+ -matkailulehteen! Lehden on tuottanut Teijon Alueen Kyläyhdistys, ja se tehdään talkootyönä. Lehden mukana myös kattava hakemisto alueen palveluista ja kesän tapahtumista.
Mitä meistä kertoisin, kysyjille vastaisin

Teijo+ -matkailulehti tehdään talkootyönä. Starttipalaverissa pohdiskelimme, mitä haluaisimme Teijon Ruukkikylistä ulkopuolisille kertoa. Joku totesi: ”Sen että täällä pääsee kotirappusilta lähes suoraan metsään; mitä kaikkea saakaan ihan vain astumalla ovesta ulos.” Toinen jatkoi: ”Täällä toteutuu suomalainen hygge parhaimmillaan, voi kotoilla kotona, mutta myös kyläkaupalla, kyläsaunalla tai kyläpubissa.”

Pakko ainakin tämä kertoa -lista jatkui: kansallispuisto, meri ja upea luonto, paljon musaa, ylipäätään monipuoliset harrastusmahdollisuudet ulkona ja sisällä, stressittömyys, kohtaamiset, huolenpito lapsista, avuliaisuus, tapahtumat, aktiivinen yhdistystoiminta, eläinten kohtaamiset, kylähenki ja monet tavat päästä siitä osalliseksi, …

Päätimme kertoa näkökulmia siihen, että meidän on hyvä olla ja elää täällä Ruukkikylillä. Teijon koulun oppilaiden teemaksi tuli kirjoittaa, mitä kylillä voi harrastaa. Meidän aikuisten teemat valikoituvat osin yhteisten ideoiden, osin itse kunkin oman mielenkiinnon mukaan.

Omalle kohdalleni osui otsikko kylähenki. Valitsin haastateltavat 90 talkoolaisen joukosta siten, että mukana on eri-ikäisiä kyläläisiä eri puolilta Kyläyhdistyksen melko laajaa toimialuetta. Lähetin yhdeksän haastattelupyyntöä. Kaikki suostuivat! Kertoo mielestäni ainakin siitä, että teema kolahti jollain tavalla ja kylähengestämme on helppo sanoa mielipide omalla nimellä. Ajatuksista osan sain mahtumaan juttuun, joka sain otsikokseen erään haastateltavani kommentin: ”Tunnen alueen kodikseni”.

Talkootyön ohella tärkeää on Ruukkikylien ja lähialueiden yrittäjien panos. Olemme todella kiitollisia niin aikaisemmilta vuosilta tutuille ilmoittajille kuin uusille mukana olijoille. Suosittelemme lämpimästi yritysten tuotteiden ja palveluiden käyttämistä. Nämä yrittäjät ovat halunneet ja voineet tukea Teijon Alueen Kyläyhdistykselle tärkeiden Kalliorinteen päiväkodin, Teijon koulun ja Teijon luontokoulun toimintaa.

Meillä on ollut monta mukavaa lehden suunnittelupalaveria sekä haastattelu- ja valokuvatuokiota. Mukana tekemässä on taas ollut ihan uusia nimiä, sekä alkuperäisiä että uusia kyläläisiä. Toivottavasti tunnelma välittyy jutuista ja kuvista.

Haluaisitko sinä muuttaa mukavien ihmisten ja ainutlaatuisen kylähengen Ruukkikyliin? Täältä löytyy hyvän meiningin ja lukuisten harrastusmahdollisuuksien lisäksi myös töitä ja tontteja. Otapa yhteyttä lehden sivulla 21 kerrottuihin kyläkavereihin, he vinkkaavat eteenpäin.

Toivotan koko työryhmämme puolesta mielenkiintoisia hetkiä TeijoPlussan parissa. Tervetuloa Teijon Ruukkikyliin nauttimaan!

Marja-Sisko Ranta
puheenjohtaja
Teijon Alueen Kyläyhdistys

Yllä oleva kirjotus on vuoden 2022 Teijo+ -lehden pääkirjoitus. Pääset lukemaan koko lehden tämän tekstin alapuolelta. Lehden on tuottanut Teijon Alueen Kyläyhdistys.

Tietoja kirjoittajasta

Hanna-Mari Järvinen

Kyläyhdistyksen tiedottaja, tiedottaja(ät)teijo.fi