Jätehuollon PopUp-lajitteluasema koululla

Jätehuollon PopUp-lajitteluasema koululla

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) Pop up-lajitteluasema on Teijon koululla torstaina 19.4. klo 15-18. Asemalla otetaan vastaan pieniä määriä asumisessa syntyviä vaarallisia jätteitä, kodin rikkinäisiä sähkölaitteita ja poistotekstiilejä.

Vaarallisia jätteitä keränneen Yrjö-auton kierrokset korvaa uusi Pop up -lajitteluasema. Palvelu monipuolistuu, kun keräykseen voi jatkossa tuoda vaarallisten jätteiden lisäksi televisiota pienemmät kodin rikkinäiset sähkölaitteet ja poistotekstiilejä.

Pop up -lajitteluasemalla otetaan vastaan pieniä määriä jätteitä,
jotka asiakas pystyy kantamaan paikalle itse.
Pop up -lajitteluasemalle voi tuoda maksutta:

  • kotitalouksien vaarallisia jätteitä 50 kiloon tai litraan saakka (mm. maalit, liimat, lakat, aerosolit)
  • poistotekstiiliä (mm. rikkinäiset paidat, pyyhkeet, lakanat)
  • pienelektroniikkaa (televisiota pienemmät rikkinäiset sähkölaitteet kuten kännykät, sähköhammasharjat, paristokäyttöiset lelut, leivänpaahtimet, kahvinkeittimet, tietokoneet jne.)
  • paristoja
  • loisteputkia ja energiansäästölamppuja

Suuremmat autolla ja peräkärryllä tuotavat jätteet sekä maataloustoiminnasta peräisin olevat vaaralliset jätteet on vietävä suoraan jätekeskukseen, lajitteluasemalle tai kierrätyskeskukseen.

LSJH:n alueella on PopUp -lajitteluaseman lisäksi 17 kiinteää vaarallisen jätteen vastaanottopistettä, jotka palvelevat vuoden ympäri. LSJH:n kiinteät vastaanottopisteet löytyvät osoitteesta https://www.lsjh.fi/fi/jatteenvastaanotto/jatekeskukset-ja-asemat/

Pop up -lajitteluasema käy Ympäristöauto Yrjöön verrattuna harvemmissa paikoissa, mutta pysähdysajat pitenevät. Pysähdyspaikat ovat keskeisiä ja hyvin tavoitettavia paikkoja, kuten kouluja. Uusi lajitteluasema kiertää myös kauppakeskuksissa ja tapahtumissa. Pop up -lajitteluaseman aikataulut ja pysäkit löytyvät osoitteesta https://www.lsjh.fi/fi/jatteenvastaanotto/
pop-up-lajitteluasema/

Lisätietoja:
Asiakaspalvelu 0200 47470 ma-pe 9-15 (pvm/mpm)
asiakaspalvelu@lsjh.fi
www.lsjh.fi
facebook.com/lounaissuomenjatehuolto
instagram.com/lounaissuomenjatehuolto

Mari Holopainen

Kyläyhdistyksen tiedottaja 2016-2019