Mathildedalin kulttuuriyhdistys

Vuonna 2004 perustetun Mathildedalin kulttuuriyhdistyksen (ent. Meri-Teijo Makasiinit kulttuuriyhdistys) tarkoituksena on edistää Teijon alueen kulttuuritoimintaa ja koota eri kulttuurialan harrastajat yhteen. Se toimii yhteistyössä Salon alueen kulttuuri- ja taideyhdistysten kanssa.

Kulttuuriyhdistys suunnittelee ja järjestää kyläjuhlia, kesäkursseja, keskustelutilaisuuksia, taidenäyttelyitä, konsertteja sekä muita kulttuuritilaisuuksia. Lisäksi yhdistys vaalii alueen rakennus- ja kulttuurihistoriaa.

Kulttuuriyhdistyksen vuotuisia tapahtumia ovat iloinen Kevään Kutsu -tapahtuma, Elojuhlat sadonkorjuutoreineen ja iltaohjelmineen, joulumyyjäiset sekä jouluun hiljentyminen joulun aatonaattona. Makasiinien kesäkahvila Kyläkonttorissa toimii vanhojen kirjojen kierrätystori, jonne voi tuoda vanhan kirjan ja ottaa tilalle toisen. Lisäksi Kulttuuriyhdistys on aktiivisesti mukana Ruukin Avain -kesäteatteriproduktiossa.

Kulttuuriyhdistyksellä on oma pysyvä näyttely, Teijon Tehtaat Vuosisatojen Saatossa, ruukin entisessä valimo- ja putlausrakennuksessa. Näyttelyssä esitellään Mathildedalissa ja Teijossa valmistettuja koneita ja laitteita sekä kerrotaan alueen historiasta.

Tule mukaan toimintaan!

Kulttuuriyhdistys tarvitsee jatkuvasti uusia ideoita ja aktiivisia henkilöitä niitä toteuttamaan. Jäseniksi ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat edistää yhdistyksen tavoitteita. Toimintaan on helppo tulla mukaan: täytä jäsenhakemuslomake nettisivuilla ja maksa jäsenmaksu.

Jäsenmaksu on 10 €/vuosi ja ainaisjäsenmaksu 250 €. Toimintaa voi tukea myös kannatusjäsenmaksulla, 30 € (yksityiset) tai 50 € (yritykset). Voit antaa tukesi myös käynnissä olevalle KulttuuriValimo –projektille vapaavalintaisella summalla.

Yhdistys tiedottaa toiminnastaan säännöllisesti sähköpostilla ja nettisivuilla sekä Facebookissa.

mathildedal.fi