Erikoisliikkeitä ja -palveluita

Antiikkiliike Huldan puoti

Mathildedalin Ruukkitehtailla. Vanhoja tavaroita. Avoinna viikonloppuisin, kesällä lähes joka päivä. mathildedal.fi

Hannula Shop

Lammasturkisompelimo ja monenlaisten lammastuotteiden myymälä Teijolla Teijon Masuunin yhteydessä. Myynnissä on lammasturkistossuja, -rukkasia,- lakkeja,- liivejä sekä lampaantaljoja ja muita sisustustuotteita villasta ja lammasturkiksesta.

Hannulan tilalla Lankkerissa ryhmät voivat tutustua kotieläimiin. Farmilla asuu hevosia, miniponeja, lampaita, vuohia, kanoja, ankkoja, hanhia, kalkkunoita, minipossuja sekä kaneja. Grillipaikalla onnistuu makkaranpaisto ja omien eväiden syönti. P. 050 099 6118.

Hygieniapassitestit ja koulutus

Ravintola Teijon yrittäjä Sanna Kallinen on Eviran hyväksymä hygieniaosaamistestaaja. Katso lisätietoja https://www.ravintolateijo.fi/meistae

Kirjastopalveluja

Teijon alueella liikkuu viikoittain kirjastoauto, joka aikataulut löytyvät auton pysähdyspaikoilta: Mathildedalista ravintola Terhosta; Teijolta koululta ja Vilniemen Postillasta sekä Kirjakkalasta Merikulmantien risteyksestä.

Kesäaikaan ja talvikaudella viikonloppuisin Mathildedalissa Kyläkonttori-kahvilassa toimii käytettyjen kirjojen Kirjatori.

Kirpputori

Lähimmät kirpputorit löytyvät Perniön kirkonkylästä ja Salosta. Perniön asemalla Maurin Makasiini on avoinna ma-la.

Kyläpuoti

Mathildedalissa osoitteessa Matildan puistotie 4 sijaitsevasta Kyläpuodista voi ostaa Kyläpanimon kauppavahvuisia oluita sekä Kyläleipurin juureen leivottua maalaisleipää. Lisäksi kauden erikoistuotteita, mm. paikallista hunajaa. kylaleipuri.fi.

Mathildan Marina

Marinan rantaravintolan yhteydessä on pieni päivittäistavaramyymälä, joka on auki aina kun ravintola on avoinna. Valikoimassa peruselintarvikkeita, herkkuja, virvokkeita ja matkamuistoja. Kesällä 2017 puodin valikoima laajenee, ja tarjolla on paljon matkamuistoja, käsitöitä ja herkkuja. Ruukinrannantie 4, mathildanmarina.fi.

Ruukin Kehräämö ja Puoti

Puodista alpakanvillatuotteita laidasta laitaan. Suomen ensimmäinen alpakanvillaan erikoistunut pienkehräämö. Ruukinrannantie 6, Mathildedal. ruukinkehraamo.fi.

Studio Blue Space Ltd

Markkinointiviestintää ja videokuvausta 25 vuoden kokemuksella. P. 400 457 500, pentti.niemi(ät)ahs.fi.

Taidetta

Grafiikkaa ja keramiikkaa. Galleria Tuulitunneli, Anttilantie 29, Mutainen. Avoinna sopimuksen mukaan. Taiteilija Aila Salmivaara, p. 040 559 2279.

Grafiikkaa, kuvataiteilija Piia Lehti, Aukustintie 8, Teijo. Avoinna sopimuksen mukaan. P. 040 716 8363.

Teijon Kyläkauppa

Päivittäistavaroita. Crockseja. Kahvila-kisakatsomo. Polkupyörälainausta. B-oikeudet. Matkahuollon, Postin ja Veikkauksen palvelut. Pyydysmerkkejä Teijon ja Mathildedalin yhteisille vesialueille. Saunalippuja. Avoinna arkisin (vähintään) 8.30-20, lauantaisin 9-17, sunnuntaisin 10-18. P. (02) 736 6160.

Teijon Masuuni

Keskellä Teijon vanhaa ruukkikylää kesäaikaan kukkausittain vaihtuvia taidenäyttelyitä, kahvila sekä taide- ja käsityömyymälä. Telakkatie 17. Avoinna kesäaikaan joka päivä klo 10-18; talvikaudella lauantaina klo 11-17 ja sunnuntaina klo 12-16. teijonmasuuni.fi

Teijon paja

Seppä Jari Heino takoo Teijon perinteikkäällä pajalla, joka sijaitsee kyläsaunan naapurissa Telakkatiellä lähellä satamaa. Tarkempaa tietoa mm. aukioloajoista teijonpaja.fi.